TV namigi: Ronin, Politični peskovnik in Tednik

Sam bo s pomočniki skušal ukrasti skrivnosten kovček, kongresniku Camu se bo pripetil neljubi dogodek, v oddaji Tednik pa med drugim o predlogu za ponovno uvedbo obveznega vojaškega roka.

Objavljeno
04. november 2019 00.00
Posodobljeno
04. november 2019 00.00
Ronin Foto Pro Plus
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Ponedeljek, 4. novembra

 

Ronin: Kanal A ob 20.00


ZDA, 1998. Režija: John Frankenheimer. Igrajo: Robert De Niro, Jean Reno, Natascha McElhone, Stellan Skarsgård, Sean Bean. Akc. film. 140 min.

Ronin je po japonskem izročilu samuraj, ki se je izneveril gospodarju, zato je začel tavati po svetu in se preživljati kot tat ali plačanec. Američan Sam obvlada jezik vojskovanja in bojnih načrtov. Tu so še ameriški voznik Larry, angleški specialist za orožje Spence, ruski računalniški strokovnjak Gregor, Francoz Vincent in lepa Irka Deirdre. Skupaj morajo ukrasti skrivnosten kovček. Zapletejo se v napeto akcijsko pustolovščino in nevarno mrežo prevar.

Vrhunska igralska zasedba pod režijsko taktirko Johna Frankenheimerja, mojstra akcijskih trilerjev, ne razočara, saj se kljub mnogim pregonom režiser osredotoči prav na glavne like in njihove odnose.

 

Politični peskovnik: Kanal a ob 22.20


Campaign. ZDA, 2012. Režija: Jay Roach. Igrajo: Will Ferrell, Zach Galifianakis, Jason Sudeikis, Dylan McDermott, Katherine LaNasa. Kom. 100 min.

image
Campaign - Politični peskovnik Foto Pro Plus


Ko se dolgoletnemu predstavniku v kongresu Camu Bradyju v predvolilnem času zgodi neljub dogodek v javnosti, lobisti v volilni kotel potisnejo naivnega Martyja. Na začetku se Marty zdi neškodljiv kandidat, vendar s pomočjo svojih donatorjev kmalu postane kandidat, ki povzroča velike skrbi karizmatičnemu Camu. Volitve se bližajo, dvojica pa se zapleta v umazano tekmo.

Ameriške komedije o politikih znajo biti osladne, a ob Willu Ferrellu in Zachu Galifianakisu pod taktirko izkušenega Jaya Roacha bo težko zadržati smeh, saj gre za čezmerno pretiravanje o temah, ki sicer zelo resno pestijo ameriško družbo.

 

Tednik


Slo., 2019. Vodi: Jelena Aščić. Aktualno-infor. odd.

image
Tednik

Postroj 72. brigade v čast generalu Maistru in 25-letnica 72. brigade Slovenske vojske, 23.11.2017, Maribor [72.brigada, slovenska vojska, kadetnica, vojašnica generala maistra] Foto Tadej Regent/delo


Ponovno se pojavljajo predlogi o uvedbi obveznega vojaškega roka, tokrat celo za dekleta. Zakaj ima vojska težave s pomanjkanjem vojakov in ali vojsko sploh potrebujemo?

Vse več ljudi zaradi starosti ali bolezni potrebuje pomoč na domu, vendar je ta za številne nedostopna ali predraga. Poleg tega je cena storitve odvisna od kraja bivanja.

Keto, paleo, LCHF, Atkinsonova, Montignacova, ločevalna. So vse te diete res učinkovite ali gre za modne muhe, ki so lahko celo zdravju nevarne?