TV namigi: Skozi čas, Sleparja in Izpoved

Film o Timu, ki potuje skozi čas, Nicolas Cage bo obsesivno-kompulziven slepar in dokumentarec o eni prvih temnopoltih žensk aktivističnega gibanja #MeToo.
Fotografija: Skozi čas Foto Planet TV
Odpri galerijo
Skozi čas Foto Planet TV

Četrtek, 17. septembra

 

Skozi čas: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

About Time. VB., 2013. Režija: Richard Curtis. Igrajo: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy, Lydia Wilson, Lindsay Duncan. Rom. kom. 135 min.


Režiser ali scenarist kultnih romantičnih komedij, kot sta Pravzaprav ljubezen in Štiri poroke in pogreb, predstavlja ljubezensko zgodbo 21-letnega Tima, ki mu oče nekega dne zaupa, da lahko moški iz njihove družine potujejo v času.

Ko Tim spozna simpatično Mary, lahko z vračanjem v preteklost vedno znova popravi zabavne nesreče, ki se mu redno dogajajo, in tako osvoji njeno srce. Toda ko med enim od časovnih skokov izbriše vse Maryjine spomine na njuno poznanstvo, se odloči znova – tokrat brez goljufanja – izboriti njeno naklonjenost.

 


Sleparja: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Matchstick Men. ZDA, 2003. Režija: Ridley Scott. Igrajo: Nicolas Cage, Sam Rockwell, Alison Lohman, Bruce Altman. Akc. film. 135 min.


Sleparja Foto Pro Plus
Sleparja Foto Pro Plus


Roy  in njegov pomočnik Frank sta mojstra prevar. A Royevo zasebno življenje je polno fobij, nevroz in obsesij, zaradi katerih počasi izgublja tla pod nogami. Psihiater mu predlaga, da bi navezal stik s svojo najstniško hčerjo, ki je navdušena nad njegovimi sumljivimi posli.

Čeprav je Nicolas Cage v zadnjih letih izgubil nekdanji sloves, bi ustvarjalci za vlogo obsesivno-kompulzivnega Roya le težko našli boljšega igralca. Cage pa ni prepričljiv le kot mož, ki ga preganja nešteto strahov, ampak tudi kot prevarant, in oče, ki se boji navezati stik z odtujeno hčerjo.

 


Izpoved: HBO ob 21.30


On the Record. ZDA, 2020. Režija: Kirby Dick. Dok. film. 95 min.

Izpoved Foto HBO
Izpoved Foto HBO


Dokumentarec spremlja čustveno izpoved glasbene producentke Drew Dixon.

Drew je odgovorna za nekatere uspešnice slavnih imen, kot so Method Man in Mary J. Blige, Estelle in Kanye West ter Whitney Houston, ki se kot ena prvih temnopoltih žensk aktivističnega gibanja #MeToo v ZDA javno izpostavi ter hiphopovskega mogotca Russlla Simmonsa obtoži spolnega napada. Zgodba ne beleži le njenih izkušenj, temveč tudi izkušnje drugih žrtev.

Komentarji: