TV namigi: Slovenski avto leta, Dvojna igra in Molk

Predstavniki medijev bodo izbrali avto leta 2020, v dveh filmih Martina Scorseseja pa o ovaduhih v policijskih in mafijskih vrstah ter o mučenju kristjanov na Japonskem.

Objavljeno
11. januar 2020 00.00
Posodobljeno
11. januar 2020 00.00
Lea Sirk Foto Pro Plus
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Sobota, 11. januarja

 

Slovenski avto leta 2020: TVS 1 ob 20.00


Slo., 2020. Vodita: David Urankar in Lea Sirk. Prenos prireditve. 95 min.

V letošnjem izboru so najprej gledalci, poslušalci, bralci in sledilci v medijih glasovali in s spiska 25 kandidatov izbrali pet finalistov. To so renault clio 6, opel corsa 4, volkswagen T-cross 3, škoda kamiq 2 in mazda CX-30 eno.

V finalni oddaji bodo predstavniki Motorevije AMZS, Vala 202 in TV oddaje Avtomobilnost, Dela in Slovenskih novic, Dnevnika in Nedeljskega Dnevnika, Večera, Siol.neta, Komotar Minute, Avto magazina in Evo magazina glasovali in izbrali končnega zmagovalca, Slovenski avto leta 2020.

Predstavitev petih finalistov za slovenski avto leta 2020 bo dodatno obogatilo pet mladih slovenskih pevcev.

 

Dvojna igra: POP TV ob 20.00


Vikendova ocena: 5 (od 5)

The Departed. ZDA, 2006. Režija: Martin Scorsese. Igrajo: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg. Triler. 160 min.


image
The Departed - Dvojna igra Foto Pro Plus


Pred leti je irski mafijec Frank Costello v policijsko akademijo v Massachusettsu poslal skupino mladeničev z namenom, da mu bodo služili kot ovaduhi. Eden od njih je tudi Collin Sullivan, ki se pridno vzpenja po policijski lestvici. Policija se medtem trudi, da bi Costella spravila za zapahe. Zato mladega Billyja Costigana pod krinko pošljejo v Costellovo mafijo. Toda ko se tako Collin kot Billy zavesta ovaduha v svojih vrstah, postane položaj kritičen.

Prvovrstni dialoški dvoboji sprožijo napeto mišelovko, ki morda ni tako monumentalna kot Dobri fantje, a je vsekakor vredna (večkratnega) ogleda.

 

Molk: TVS 1 ob 22.00


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Silence. ZDA, 2016. Režija: Martin Scorsese. Igrajo: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano, Ciarán Hinds. Zgod. film. 160 min.


image
Silence - Molk Foto Tvs


V 17. stoletju se dva portugalska jezuita odpravita na Japonsko, da bi poiskala tretjega jezuita, očeta Ferreira, ki naj bi se tam javno odpovedal svoji veri.

Ko prideta na Japonsko, sta pretresena nad brutalnim preganjanjem tamkajšnjih kristjanov in tudi sama se kmalu znajdeta pred mučiteljem, znanim pod imenom veliki inkvizitor.