TV namigi: Smrt v hotelu Nile Hilton, V srcu morja in Rocky 4

Raziskovali bodo umor v elinem hotelu v Kairu, resnična zgodba o napadu kita na ladjo, Rocky pa se bo v ringu pomeril z Rusom Dragom.
Fotografija: Smrt v hotelu Nile Hilton Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Smrt v hotelu Nile Hilton Foto Tv Slo

Torek, 28. julija

 


Smrt v hotelu Nile Hilton: TV SLO 2 ob 21.40


Vikendova ocena: 5 (od 5)

The Nile Hilton Incident. Koprod., 2017. Režija: Tarik Saleh. Igrajo: Fares Fares, Mari Malek, Yasser Ali Maher, Ahmed Selim.Krim. 110 min.


Kairo, tik pred padcem Mubarakovega režima. Noredin in Momo sta tipična detektiva tistega časa – skorumpirana do obisti. Z avtom se počasi prebijata po natrpanih ulicah. Skozi odprto okno poslušata pripombe lokalnih trgovcev, največkrat pa skozenj prileti kuverta z denarjem. Neke noči Noredina pokličejo v luksuzni hotel Nile Hilton, kjer se zbira krajevna elita. V apartmaju najdejo truplo znane popevkarice in Noredina sled pripelje do enega najvplivnejših ljudi egiptovske klike.


Odličen film noir izvrstno ujame zatohlost in koruptivnost režima, ki ga je odnesla egiptovska pomlad leta 2011.

 


V srcu morja: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

In the Heart of the Sea. ZDA, 2015. Režija: Ron Howard. Igrajo: Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Ben Whishaw. Akc. film. 130 min.




Zgodba pustolovskega filma temelji na resničnih dogodkih iz leta 1820, ko je z obale Nove Anglije proti Tihemu oceanu odplula kitolovka Essex. Po kopici nezgod ji je usodnega 20. novembra pot prekrižal velikanski kit glavač, napadel ladjo in jo potopil. Brodolomci so se s pičlimi zalogami hrane in vode vkrcali v rešilne čolne in začel se je surov boj za preživetje ...

Zgodba je sicer desetletja kasneje navdihnila Hermana Melvilla pri pisanju slovitega romana Moby Dick, a tokrat je prikazana preveč površno, da bi se povzdignila med legendarne stvaritve.


 

Rocky 4: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

ZDA, 1985. Režija: Sylvester Stallone. Igrajo: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers, Brigitte Nielsen. Akc. film. 95 min.


Rocky 4 Foto Pro Plus
Rocky 4 Foto Pro Plus


Boksarski prvak Rocky Balboa z nasveti pomaga prijatelju Apollu Creedu, ki ga čaka obračun z arogantnim ruskim boksarjem Ivanom Dragom. Ko Apollo med dvobojem pod težo Dragovih udarcev umre, si Rocky očita njegovo smrt in priseže maščevanje.

Kljub nasprotovanju žene Adrian namerava odpotovati v Rusijo in se v ringu spoprijeti z Dragom. Toda še prej Rockyja čakajo naporne priprave na tako zahteven podvig.

Komentarji: