TV namigi: Sneguljčica in lovec, Top Gear in Iskanje doma

Film z drugačnim pogledom na Sneguljčico, prvi del spremljevalne oddaje avtomobilistične serije, sklad pisateljice J. K. Rowling pa sirotam pomaga najti dom.
Fotografija: Sneguljčica in lovec Foto Planet TV
Odpri galerijo
Sneguljčica in lovec Foto Planet TV

Četrtek, 24. septembra

 


Sneguljčica in lovec: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Snow White and the Huntsman. Koprod., 2012. Režija: Rupert Sanders. Igrajo: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Sam Claflin, Sam Spruell. Pust. film. 120 min.




Začne se seveda s stavkom Nekoč pred davnimi časi in nadaljuje z romanco in zastrupljenim jabolkom. A vseeno gre za malo drugačen pogled na pravljico o Sneguljčici, saj imajo pomembnejše mesto od poljubov borilne veščine. Lovec, ki naj bi postal Sneguljčičin morilec, namreč postane njen varuh in mentor.

Vizualno osupljivemu filmu, v katerem Charlize Theron v vlogi zlobne kraljice prispeva hrbtenico filmu, Kristen Stewart v vlogi Sneguljčice pa srce, vseeno manjka bolj prepričljiv scenarij, da bi se film uvrstil med sodobne klasike.

 


Top Gear: Kanal A ob 20.00


Top Gear: Extra Gear. VB, 2018. 4. sezona. 1/5. Dok. nan. 30 min.

Top Gear Foto Pro Plus
Top Gear Foto Pro Plus


Spremljevalna oddaja najbolj priljubljene avtomobilistične serije, ki gledalce popelje v zakulisje snemanja posameznih epizod. Voditelj Rory Reid bo v studiu z zanimivi gosti pokomentiral epizode, videli pa bomo tudi ekskluzivne posnetke s snemanj, intervjuje in nove prispevke, med drugim vožnjo sovoditelja Chrisa Harrisa po Top Gearovi testni stezi.

V prvi epizodi si bomo ogledali, kako je potekalo snemanje Reidovega prispevka o suzuki ignisu, v studiu pa se mu bosta pridružila avtomobilistični novinar Jonny Smith in specialist za snemanje na vsakršnem terenu Duncan Barbour. Harris se bo po testni stezi zapeljal s porsche panamero turbo v različici S E-Hybrid.


 

Iskanje doma: HBO ob 21.35


Finding the Way Home. ZDA, 2019. Režija: Jon Alpert. Dok. film. 65 min.

Iskanje doma Foto HBO
Iskanje doma Foto HBO


Sklad pisateljice J. K. Rowling osirotelim otrokom pomaga iskati svojce ali krušne domove. Film se zazre v tragične razmere milijonov otrok, ki živijo v sirotišnicah in drugih ustanovah.

V filmu se prepletajo intervjuji z družinami, ki so se ločile, socialnimi delavci, ki so jih pomagali spet združiti, in predanimi krušnimi starši ter posvojitelji, ki so v svoje domove sprejeli otroke z različnimi invalidnostmi in posebnimi potrebami, da bi jim podarili pravo družino.

Komentarji: