TV namigi: Spectre, Mali Bangladeš in Pismo iz Masandžije

Najslavnejši tajni agent se bo tokrat preganjal po Mehiki, Avstriji in Maroku, v italijanskem filmu o kulturnih razlikah 22-letnega muslimana, v dokumentarcu pa o pismu, ki razkrije grozote v kitajskem taborišču.

Objavljeno
12. januar 2020 00.00
Posodobljeno
12. januar 2020 00.00
James Bond 007: Spectre Foto Pro Plus
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Nedelja, 12. januarjaJames Bond 007: Spectre: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Spectre. ZDA, 2015. Režija: Sam Mendes. Igrajo: Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci. Akc. film. 155 min.


Po uničenju poveljstva MI6 James Bond prestreže kodirano sporočilo, ki ga po poteh lastne preteklosti vodi v osrčje skrivne organizacije Spectre. Da bi razpletel mrežo spletk in prevar, mora najboljši agent njenega veličanstva zaščititi nedolžno hčerko večnega sovražnika. Medtem ko se novi šef M ukvarja s političnimi silami, ki ogrožajo prihodnost MI6, se Bond na lastno pest poda na misijo od Mehike, preko Avstrije, do Maroka ...

Uvodna scena sodi med najboljše in si zasluži pridevnik epska, žal pa tega ne bi mogli reči za zgodbo in njene naivne zaplete.

 


Mali Bangladeš: TVS 1 ob 15.30


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Bangla. Ita., 2019. Režija: Phaim Bhuiyan. Igrajo: Phaim Bhuiyan, Carlotta Antonelli, Simone Liberati, Pietro Sermonti, Alessia Giuliani. Kom. 90 min.


image
Bangla - Mali Bangladeš Foto Tvs


22-letni Phaim iz pisane rimske soseske Torpignattara daje vtis, da se je kot sodoben musliman uspešno vključil v italijansko družbo, hkrati pa ohranja svojo tradicijo. V glasbeni skupini preigrava mešanico tradicionalne indijske glasbe in modernega popa, redno obiskuje molitve in alternativne koncerte. Šele ko se zaljubi v Asio – ateistko in uporniško študentko sociologije – odkrije svojo drugačnost.

Čeprav sta odrasla v isti soseski, kulturne razlike pomenijo nov izziv za razvoj njune zveze, za prijateljstva in družinske odnose.
 


Pismo iz Masandžije: TVS 1 ob 22.05


Letter From Masanjia. Kan., 2018. Režija: Leon Lee. Igrajo: Anonymous, Julie Keith, Fu Ning, Yi Sun. Dok. film. 75 min.

image
Letter From Masanjia - Pismo iz Masandžije Foto Tvs


Dokumentarni triler in saga o boju za človekove pravice na Kitajskem se začne v ZDA, v Oregonu, ko neka gospa v pripravah na hčerin rojstni dan v škatli z okraskom najde obupano pismo političnega zapornika, poslano iz Masandžije – zloglasnega taborišča, v katerega so kitajske oblasti politične zapornike pošiljale na prisilno delo.