TV namigi: Ubij Eve, Revni v bogati Ameriki, Mohamed bin Salman in Ko ljubezni ni več

Začenja se serija o spopadu uslužbenke tajne službe z morilko po naročilu, v dokumentarcih o revežih in brezdomcih v ZDA ter o savdskem princu, ki si z ukrepi poskuša povrniti priljubljenost med prebivalci, v filmu pa o razpadli družini, ki si ne more privoščiti živeti ločeno.

Objavljeno
24. marec 2020 06.30
Posodobljeno
24. marec 2020 06.30
Killing Eve - Ubij Eve FOTO: Planet TV
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Torek, 24. marca

 


Ubij Eve: Planet TV ob 22.35


Killing Eve. Koprod., 2018. 1. sezona. 1/8. Režija: Jon East. Igrajo: Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw, Kim Bodnia, Sean Delaney. Nad. 55 min.

Eve Polastri je uslužbenka tajne službe z ostrim umom, katere enolično pisarniško delo ne izpolnjuje njenih fantazij o tem, da bi bila vohunka. Villanelle je iznajdljiva morilka po naročilu, vajena razkošja, ki ji ga omogoča njena nasilna služba. Njuni poti se prekrižata, ko ena izmed morilkinih žrtev postane agentkin primer. Inteligentni nasprotnici postaneta enako obsedeni druga z drugo in se spustita v nevarno igro mačke in miši.

Serija prinaša mešanico surovih nesramnosti in patosa z ostrim humorjem, izvirnih dialogov ter osupljive akcije.


 

Revni v bogati Ameriki: TVS 2 ob 20.00


Usa: Being Poor in the World's Richest Country. ZDA, 2019. Režija: Sébastien Gilles. Dok. film. 55 min.

image
USA: Being Poor in the World's Richest Country - Revni v bogati Ameriki FOTO: TVS


V ZDA pod pragom revščine živi kakih 43 milijonov ljudi, milijon in pol otrok je brez doma, kar je trikrat več kot med veliko gospodarsko depresijo v 30. letih prejšnjega stoletja.

Dokumentarna oddaja prikaže, kako so ljudje s službami prisiljeni bivati v avtomobilu, saj si ne morejo privoščiti plačila najemnine, kako dolge ure stojijo v improvizirani poljski bolnišnici in čakajo na pregled pri zdravniku – prostovoljcu, pa tudi kako je v sodobnih Združenih državah Amerike živeti v raztrganem šotoru na cesti.

 


Mohamed bin Salman, princ z dvema obrazoma: TVS 1 ob 20.55


MBS, Le Prince. Fr., 2019. Dok. odd. 60 min.

image
MBS, Le Prince - Mohamed bin Salman, princ z dvema obrazoma FOTO: TVS


Mohameda bin Salmana mnogi poznajo po čistkah na dvoru, s katerimi je utrdil svoj položaj, in po tem, da je državo povedel v vojno. Kljub temu ga imajo mladi radi.

Po več desetletjih jim je vrnil kinodvorane, koncerte pa imajo v Savdski Arabiji največje pop zvezde. Več pravic je dal tudi ženskam, ki končno lahko vozijo avtomobile in v tujino potujejo brez spremstva. A kakšen je pravi obraz MBS-ja, kot ga imenujejo na Zahodu?


 

Ko ljubezni ni več: TVS 2 ob 21.55


Vikendova ocena: 5 (od 5)

L'economie Du Couple. Fr., 2016. Režija: Joachim Lafosse. Igrajo: Bérénice Bejo, Cédric Kahn, Marthe Keller, Jade Soentjens, Margaux Soentjens. Drama. 100 min.


image
tvspored-service L'economie Du Couple / After Love - Ko ljubezni ni več FOTO: TVS


Marie in Boris sta bila poročena 15 let, imata dve ljubki hčerki, a, kot pove slovenski prevod naslova, ko ljubezni ni več, začneta iskati novo rešitev. Težava je, da si ne moreta privoščiti živeti ločeno, skupno življenje pa je vse težje in stare zamere kipijo na plan na vsakem koraku.

Režiser Lafosse je razpad družine analiziral že v prejšnjih filmih. To pot je perspektiva predvsem ekonomska, saj v vse bolj odtujeni družini veljajo samo še ekonomska pravila.