TV namigi: Umor na otoku, Tiha revolucija in Maščevanje v visokih petah

Na TVS vas čakata prvi del španske serije in nemški film, ki vas bo popeljal v NDR. Na Planet TV pa si lahko ogledate komedijo z zvezdniško zasedbo.

Objavljeno
08. november 2019 01.00
Posodobljeno
08. november 2019 01.00

Petek, 8. novembra

 

Umor na otoku: TV SLO 2 ob 20.00


Hierro. Špa., 2019. 1/8. Režija: Jorge Coira. Igrajo: Candela Peña, Darío Grandinetti, Juan Carlos Vellido, Kimberley Tell, Luifer Rodríguez. Nan. 55 min.
Na El Hierru, najbolj oddaljenem otoku Kanarskega otočja, se zgodi umor. Umorjeni je mladenič po imenu Fran, ki naj bi se prav ta dan poročil. Glavni osumljenec je oče neveste sicer podjetnik, s temačno preteklostjo.
Primer pristane pred temperamentno in odločno sodnico Candelo, ki je prav ta dan prišla na otok. Prepričana je, da mora spoštovati zakon, zato Diaza proti varščini izpusti. S tem si nakoplje nezaupanje domačinov. Diaz hoče dokazati, da je nedolžen in najti storilca.


Tiha revolucija: TV SLO 2 ob 20.55

Vikendova ocena: 5 (od 5) 

Das Schweigende Klassenzimmer. Nem., 2018. Režija: Lars Kraume. Igrajo: Leonard Scheicher, Tom Gramenz, Anna Lena Klenke, Isaiah Michalski, Jonas Dassler. Drama. 115 min. 
Leto 1956, Nemška demokratična republika. Najboljša prijatelja, bodoča maturanta Theo in Kurt med obiskom Zahodnega Berlina smukneta v kino. Tam vidita filmske novice, v katerih je izpostavljena tragična usoda madžarskega upora proti sovjetski komunistični nadvladi. Po vrnitvi domov razredu predstavita idejo o dveh minutah tišine na začetku učne ure, v znak solidarnosti z žrtvami upora. Odziv šolskih oblasti na vseh ravneh je skrajen – minister za izobraževanje zagrozi, da nihče izmed dijakov ne bo diplomiral, če ne izdajo kolovodje »kontrarevolucije« ...


Maščevanje v visokih petah: Planet TV ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5) 


The Other Woman. ZDA, 2014. Režija: Nick Cassavetes. Igrajo: Cameron Diaz, Leslie Mann, Nikolaj Coster-Waldau, Don Johnson, Kate Upton. Rom. kom. 125 min.
Newyorška odvetnica Carly (Diaz) misli, da je končno našla pravega moškega zase v podobi postavnega in očarljivega Marka (Nikolaj Coster-Waldau). Ko ji pove, da mora domov v Connecticut, se odloči, da ga bo presenetila z obiskom. A tam ji odpre vrata – Markova žena Kate (Mann). Ženski se nepričakovano povežeta in kmalu odkrijeta še eno Markovo ljubico, Amber (Upton). Skupaj se odločijo, da se mu bodo maščevale.