TV namigi: Umori na podeželju, Ant-Man in Ad Astra

Inšpektor Barnaby bo moral razvozlati štiri nove zločine, Marvelov superjunak se lahko pomanjša na velikost mravlje, astronavt pa bo po Osončju iskal očeta.
Fotografija: Umori na podeželju Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Umori na podeželju Foto Tv Slo

Nedelja, 12. julija


Umori na podeželju: Točka ravnotežja: TV SLO 1 ob 20.00


Midsomer Murders. VB, 2019. 21. sezona. 1/4. Režija: Renny Rye. Igrajo: Jane Wymark, Barry Jackson, Jason Hughes, Neil Dudgeon, Fiona Dolman. TV-serija. 100 min.

Z najnovejšimi štirimi filmi se na TV SLO vrača slovita serija o umorih na angleškem podeželju.

Tokrat umorijo Roso Corrigan, novinarko in tekmovalno plesalko. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je presenetila vlomilca, inšpektor Barnaby in narednik Winter že po krajši preiskavi prizorišča ugotovita, da je bil vlom le uprizorjen in da je žrtev morilca poznala. Krog osumljenih se zoži na Rosine tekmece pri plesu in družino mogotca Andrewa Wilderja, o kateri je pisala članek. Inšpektor Barnaby ima težave tudi doma. Na obisku je njegov oče, s katerim nikakor ne najdeta skupnega jezika …
 


Ant-Man: Planet TV ob 22.20


Vikendova ocena: 4 (od 5)

ZDA, 2015. Režija: Peyton Reed. Igrajo: Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Bobby Cannavale. Akc. film. 123 min.



Marvelova akcijska pustolovska komedija o blebetavem, a prebrisanem prevarantu, ki postane superjunaški človek-mravlja.

Tatič in prevarant Scott svoje življenje zapravlja z vlomi in prestajanjem kazni v zaporih, dokler mu znanstvenik Hank ne ponudi nove življenjske priložnosti. Izroči mu obleko, ki ga lahko pomanjša na velikost mravlje in hkrati da neizmerno moč ter zmožnost komunikacije z mravljami. Scott postane superjunak Ant-Man, toda da bi ustavil dvoličnega zlobneža Darrena in rešil človeštvo pred uničenjem, mora mravljinčji junak zbrati ves pogum in uporabiti svoje zmikavtske izkušnje.
 


Ad Astra: Pot do zvezd: HBO ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Ad Astra. ZDA, 2019. Režija: James Gray. Igrajo: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga, Donald Sutherland, Kimberly Elise. ZF film. 125 min.



Astronavt Roy McBride se odpravi na nevarno misijo po Osončju, da bi odkril skrivnost o svojem dolgo pogrešanem očetu in njegovi odpravi, ki 30 let pozneje grozi obstoju in preživetju našega planeta.

Nedvomno eden najbolj popolno posnetih filmov leta, ki očara tudi z igro in subtilno zvočno podlago.

Komentarji: