TV namigi: Umrika, Wisting in Rezervna policista

Na TVS bosta premierno prikazana drama o potovanju indijskega fanta v ZDA in norveška kriminalistična nadaljevanka, v komični kriminalki pa si pisarniška policista želita ulične akcije.

Objavljeno
16. oktober 2019 00.00
Posodobljeno
16. oktober 2019 00.00
Film tedna: Umrika Foto TVS
R. L., Vikend
R. L., Vikend

Sreda, 16. oktobra

 

Umrika: TVS 1 ob 20.05


Umrika. 2015. Režija: Prashant Nair. Igrajo: Aashish Bhatt, Uplaksh Kochhar, Megh Pant, Mayur More. Drama. 110 min.

Sedemdeseta in osemdeseta leta prejšnjega stoletja. Udai in Rama sta brata iz odročne indijske vasi. Ko do njiju pridejo novice o novostih iz Amerike – Umrike, ki ima Coca-Colo, Hollywood in bejzbol, se Udai odloči, da bo odšel tja. Na pot ga pospremi celotna vas in prav tako vsi čakajo novice o njem.

Toda Udaijevih pisem ni; mati je vsak dan bolj žalostna. Ko pisma le začnejo prihajati, so vsi srečni. Do hipa, ko umre oče in Rama ugotovi, da je pisma pravzaprav pisal on in ne brat, zato se sam poda na pot v Umriko.

 

Wisting: TVS 2 ob 22.25


Nor., 2019. 1/10. Režija: Trygve Allister Diesen. Igrajo: Jonas Strand Gravli, Carrie-Anne Moss, Thea Green Lundberg. Nad. 60 min.Nova serija je posneta po motivih romanov norveškega pisca Jørna Lierja Horsta, ki je spisal že 13 romanov z detektivom Wistingom.

William Wisting je detektiv za umore, ki se znajde pred najtežjo nalogo v svoji karieri, saj mora najti ameriškega serijskega morilca, ki se skriva nekje v bližini. Pri preiskavi mu pomaga Maggie Griffin, agentka FBI iz New Yorka. Medtem Line, Wistingova hči, ki je novinarka, piše članek o mrtvem moškem, ki so ga, sedečega pred televizorjem, našli šele po štirih mesecih. Z raziskovanjem za članek se očitno preveč približa resnici, in zato ogrozi svojo varnost. Poleg tega se mora Wisting spoprijeti s starim primerom ...

 

Rezervna policista: Kino ob 20.00


The Other Guys. ZDA, 2010. Režija: Adam McKay. Igrajo: Will Ferrell, Derek Jeter, Mark Wahlberg, Eva Mendes, Michael Keaton. Kom. 120 min.

image
The Other Guys - Rezervna policista Foto Pro Plus


Po nesrečnem incidentu z igralcem bejzbola Derekom Jeterjem vročekrvni newyorški detektiv Terry Hoitz dobi novega partnerja, mevžastega Allena Gambla, ki ga bolj kot razkazovanje policijskih mišic na nevarnih newyorških ulicah zanima pisarniško delo.

Posrečena detektivska dvojica bi dala vse na svetu, da bi bila podobna največjima frajerjema na policiji, hladnokrvnima detektivoma Dansonu in Highsmithu, in ko dobita priložnost, da se izkažeta, jo Hoitz in Gamble zgrabita z obema rokama. Toda ali jo bosta tudi izkoristila?