TV namigi: V imenu ljudstva, Pripravnik in 007

V novi slovenski nadaljevanki o tajkunih in skorumpiranih sodnikih, v filmu o upokojencu, ki opravlja pripravništvo, James Bond pa se bo soočil z zlikovcem, ki ne čuti bolečine.

Objavljeno
02. februar 2020 00.00
Posodobljeno
02. februar 2020 00.00
V imenu ljudstva Foto Tvs
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Nedelja, 2. februarja

 


V imenu ljudstva: TVS 1 ob 20.00


Slo., 2020. 1/8. Režija: Vojko Anzeljc. Igrajo: Ajda Smrekar, Vesna Jevnikar, Ivo Ban, Vlado Novak, Rok Vihar. Nad. 60 min.

Nika Oven je odvetniška pripravnica. Začetnica v svetu prava. In začetnica v življenju. Zaradi skrivnostne smrti inšpektorja Novaka se sproži odstiranje skrivnosti, ki na kocko postavijo njeno kariero, prijateljstvo in ljubezen. Je njen oče, vpliven tajkun, vpleten v nečedne posle, ki jih pravno vodi pisarna KRT, kjer Nika opravlja pripravništvo? Je Nikina mama skorumpirana sodnica, ki s svojimi sodbami pomaga kriminalni navezi gradbenikov?

Nika izve, da je njena mati pred sedemindvajsetimi leti naredila usodno napako. In Nika šteje ravno toliko pomladi. Je napaka ona sama?Pripravnik: POP TV ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

The Intern. ZDA, 2015. Režija: Nancy Meyers. Igrajo: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo, Anders Holm, JoJo Kushner. Rom. kom. 135 min.Ben je bil včasih marketinški direktor, zdaj pa je vdovec in upokojenec. A tako življenje ga dolgočasi, zato se prijavi na razpis za pripravnika, ki ga iščejo v podjetju mlade Jules, kjer se ukvarjajo s spletno prodajo modnih dodatkov. Benova očetovska vloga in življenjska modrost postaneta ključna dejavnika ne le pri poslovnem, temveč tudi zasebnem življenju z delom obsedene Jules.

Precej abotna premisa, ki pa vseeno deluje zaradi kemije med glavnima akterjema in zato, ker film nima visokoletečih ciljev, ampak želi le zabavati.
 

007 – Vse in še svet: Kanal a ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

James Bond 007: The World Is Not Enough. ZDA, 1999. Režija: Michael Apted. Igrajo: Pierce Brosnan, Sophie Marceau, Robert Carlyle, Denise Richards, Robbie Coltrane. Akc. film. 140 min.


image
James Bond 007: The World Is Not Enough - 007 - Vse in še svet Foto Pro Plus


James Bond dobi nevarno nalogo, da mora paziti na Kingovo hčerko Elektro, ki je po očetu podedovala njegovo bogastvo in ji zdaj strežejo po življenju. Izkaže se, da je Elektrinega očeta ubil razvpiti terorist Renard. Ta želi nadzirati dobavo nafte po svetu in je še posebej nevaren, ker nima česa izgubiti. Počasi namreč umira zaradi krogle, ki se mu je zagozdila v glavi in zaradi katere ne čuti bolečine.

Elektro z njim veže tudi zgodba iz preteklosti. Ko je bila mlajša, jo je Renard ugrabil, vendar mu je pobegnila ...