TV namigi: Vrnitev čudežne varuške, Ona in Prihod

Emma Thompson se bo predstavila kot čarodejska varuška, ki otroke uči pomembne življenske lekcije, film o nenavadnem odnosu pisatelja z naprednim računalniškim operacijskim sistemom in nadaljevanka o policistki, ki poskuša raziskati identiteto deklice, ki je v nesreči izgubila spomin.
Fotografija: Nanny McPhee Returns (aka. Nanny McPhee and the Big Bang) - Nanny McPhee: Vrnitev čudežne varuške Foto Planet TV
Odpri galerijo
Nanny McPhee Returns (aka. Nanny McPhee and the Big Bang) - Nanny McPhee: Vrnitev čudežne varuške Foto Planet TV

Četrtek, 13. februarja

 

Nanny McPhee: Vrnitev čudežne varuške: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Nanny McPhee Returns (aka. Nanny McPhee and the Big Bang). Koprod., 2010. Režija: Susanna White. Igrajo: Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal, Ralph Fiennes, Oscar Steer. Druž. film. 125 min.


V nadaljevanju zgodbe o Nanny McPhee se vrne oskarjevka Emma Thompson v vlogi čarodejske varuške, ki se prikaže tedaj, ko »jo kdo najbolj potrebuje in si je najmanj želi«.

Tokrat se pojavi na vratih kmetije zaposlene mlade matere Isabel Green in ugotovi, da so njeni otroci v divjem sporu z razvajenima sorodnikoma iz mesta. S pomočjo letečih motociklov, oživljenega kipa, po drevesu plezajočega prašička in slona, ki se pojavlja na najbolj nenavadnih krajih, Nanny McPhee uči otroke o pomembnih življenjskih lekcijah. Očarljiva družinska zabava.

 

Ona: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Her. ZDA, 2013. Režija: Spike Jonze. Igrajo: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson, Lynn Adrianna Freedman, Lisa Renee Pitts. Drama. 135 min.



V Los Angelesu bližnje prihodnosti zgodba spremlja vase zaprtega pisatelja Theodora, ki za plačilo piše ganljiva, sočutna pisma za svoje naročnike. Strtega srca po koncu dolgoletne ljubezenske zveze začne nenavaden odnos z naprednim računalniškim operacijskim sistemom z zapeljivim ženskim glasom po imenu Samantha.

Spike Jonze s pomočjo odlične igralske zasedbe vzpostavi izredno prepričljiv svet prihodnosti in zanimiva vprašanja o razvoju človeštva, poleg tega pa ta milje izkoristi za razmišljanje o ljubezni.



Prihod: Fox ob 22.00

Emergence. ZDA, 2019. 1/9. Režija: Paul McGuigan. Igrajo: Allison Tolman, Alexa Swinton, Owain Yeoman, Ashley Aufderheide, Robert Bailey Jr. Nad. 60 min.


Emergence - Prihod Foto Fox
Emergence - Prihod Foto Fox


V ospredju serije je policistka Jo Evans. V noči, ko se zgodi skrivnostna letalska nesreča, Jo blizu kraja nesreče najde deklico, ki se ne spomni, kaj se ji je zgodilo. Želi jo zaščititi, zato jo odpelje domov, a med preiskovanjem dekličine identitete Jo odkrije spletko, kakršne ni pričakovala.

V seriji, ki nekoliko spominja na Skrivnostni otok ali Fargo, je odlična Allison Tolman v glavni vlogi še dodaten razlog, da Prihod ne postane še ena misteriozna zmešnjava.

Komentarji: