TV namigi: Z ljubeznijo, Vincent, Nadia Comaneci in Tednik

Televizijska premiera prvega animiranega filma, ki je v celoti animiran v tehniki olje na platnu, v dokumentarcu o odnosu legendarne telovadke z njenim trenerjem, v oddaji Tednik pa med drugim o zavetšiču za živali in izumiranju čevljarske obrti.

Objavljeno
16. december 2019 00.00
Posodobljeno
16. december 2019 00.00
Loving Vincent - Z ljubeznijo, Vincent Foto Tvspored-service Tvs
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Ponedeljek, 16. decembra

 


Z ljubeznijo, Vincent: TVS 2 ob 20.55


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Loving Vincent. ZDA, 2017. Režija: Dorota Kobiela. Igrajo: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk, Josh Burdett, Holly Earl. Bio. film. 95 min.


Film Z ljubezijo, Vincent: Van Goghova skrivnost pomeni izjemno gledalsko izkušnjo, saj je v celoti sestavljen iz oljnih slik, bilo jih je kar 65.000, 125 umetnikov pa je ustvarjalo film kar šest let.

Prikazuje umetnikovo izjemno življenjsko zgodbo, njegovo nesrečno življenje in skrivnostno smrt. Vse to se odkriva gledalcu v intervjujih z liki, ki so bili Van Goghu blizu, in rekonstrukcijo dogodkov, ki naj bi pripeljali do njegove smrti.
 


Nadia Comaneci – telovadka in diktator: TVS 2 ob 22.30


Nadia Comaneci: The Gymnast And The Dictator. Kan. Režija: Vincent de Cointet. Bio. film. 70 min.

image
tvspored-service Nadia Comaneci: The Gymnast And The Dictator - Nadia Comaneci - telovadka in diktator Foto Tvs


Slovita romunska telovadka se je med športne legende zapisala na olimpijskih igrah leta 1976 v Montrealu, ko je komaj 14-letna za brezhibno opravljeno vajo na dvovišinski bradlji prva v zgodovini na telovadnem olimpijskem tekmovanju dosegla najvišjo oceno, 10.

Oddaja razkriva njeno življenje v obubožani Romuniji, odnos s kontroverznim trenerjem Bélo Károlyijem ter prebeg prek Madžarske v ZDA.Tednik: TVS 1 ob 20.00


Slo., 2019. Vodi: Jelena Aščić. Aktualno-infor. odd. 60 min.

image
Tednik Foto Shutterstock


Temnopolti uslužbenec kanadskega ministrstva za obrambo je v Sloveniji doživel neprijetno izkušnjo z varnostno službo v trgovini. Je šlo za rasno diskriminacijo in koliko je še takih primerov?

Kako je mogoče, da eno izmed zavetišč za živali od občin dobi na deset tisoče evrov, v zavetišču pa je trenutno le ena žival? Bo inšpekcija po številnih prijavah vendarle ukrepala?

Ste v zadnjem času iskali čevljarja pa ga niste našli? Nekateri poklici so že zdavnaj izginili, številnim grozi taka usoda. Obiskali smo nekaj mojstrov različnih obrti, ki še vztrajajo.