TV namigi: Zadnje dejanje, Zaveznika, Rocketman in Oskarji

V treh televizijskih premierah o na smrt bolni legendi odrskih desk, o zarotništvu med vohuni, o glasbeni legendi Eltonu Johnu, podelili bodo pa tudi najprestižnejše filmske nagrade.
Fotografija: The Carer - Zadnje dejanje Foto Tvs
Odpri galerijo
The Carer - Zadnje dejanje Foto Tvs

Nedelja, 9. februarja

 

Zadnje dejanje: TVS 1 ob 15.25


Vikendova ocena: 4 (od 5)

The Carer. VB., 2016. Režija: János Edelényi. Igrajo: Brian Cox, Coco König, Emilia Fox, Anna Chancellor. Drama. 100 min.


Upokojena legenda odrskih desk sir Michael Gifford je na smrt bolan in tako nemogoč, da je z doma pregnal že veliko negovalcev. Nekega dne njegova zaskrbljena hči zaposli novinko, ki se je želi sir Michael na vsak način znebiti. Toda Dorottya, mlada igralka madžarskega porekla, se mu postopoma prikupi s svojo nabritostjo in vztrajnostjo. Potem ko mu razkrije, da želi igrati Shakespeara, se sir Michael po dolgem času še sam zagreje za nastopanje v gledališču, drug drugemu pa postaneta sogovornika in zaveznika.

Predvidljivo zgodbo preseže vrhunska igra obeh protagonistov, posebej škotske legende, Briana Coxa.

 


Zaveznika: POP TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Allied. ZDA, 2016. Režija: Robert Zemeckis. Igrajo: Brad Pitt, Marion Cotillard, Vincent Ebrahim, Xavier De Guillebo, Camille Cottin. Drama. 140 min.


Allied - Zaveznika Foto Pro Plus
Allied - Zaveznika Foto Pro Plus


Leta 1942 se v Casablanci srečata kanadski vohun Max in privlačna francoska upornica Marianne, ki se za sovražnikovo črto pripravljata na nevarno zavezniško misijo. Da bi izvedla drzen atentat, skleneta lažen zakon, ki pa hitro preraste v resnično ljubezen. Ob vnovičnem snidenju v Londonu njuno zvezo ogrožajo tako številni pritiski zaradi vojne in vohunske spletke kot tudi zamolčane skrivnosti iz njune preteklosti.

Zgodba o nevarnem vohunskem svetu zarot, prevar in ljubezni žal ni tako epska, kot bi si želela.
 



Rocketman: HBO ob 20.00


Vikendov ocena: 4 (od 5)

ZDA, 2019. Režija: Dexter Fletcher. Igrajo: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard, Gemma Jones. Bio. film. 120 min.



Biografska zgodba o angleškem glasbeniku Eltonu Johnu (Taron Egerton) zajame njegove začetke: od nadarjenega sramežljivega pianista na londonski Kraljevi glasbeni akademiji, do statusa svetovno znanega superzvezdnika.

Gre za neolepšano rock 'n' roll glasbeno fantazijo o težavnem življenju odkrito homoseksualnega glasbenika.
 



Oskarji 2020: HTV 1, ORF 1, PRO 7 ob 2.00


ZDA, 2020. Prenos prireditve. 95 min.

Oskarji Foto Reuters
Oskarji Foto Reuters


Prireditev drugo leto zapored ne bo imela gostitelja, med podeljevalci pa bodo med drugim Timothée Chalamet, Olivia Colman, Penélope Cruz, Will Ferrell, Gal Gadot, Salma Hayek, Diane Keaton, Keanu Reeves, Sigourney Weaver in Brie Larson.

Med filmi ima največ nominacij, kar 11, Joker, z desetimi sledijo 1917, Bilo je nekoč … v Hollywoodu in The Irishman, po šest pa jih imajo Čas deklištva, Jojo Rabbit, Marriage Story in Parazit.

Oskarje pa bodo napeto gledali tudi v Makedoniji, njihova Medena dežela je nominirana za najboljši dokumentarec in mednarodni film.

Komentarji: