TV namigi: Zadnji dobri možje, Tednik in nogometna tekma Slovenija : Izrael

V sodni drami si bosta iz oči v oči zrla Tom Cruise in Jack Nicholson, v Tedniku bodo med drugim preverili, koliko tihotapci migrantom računajo za pot, ljubitelji nogometa pa nestrpno čakajo večerno tekmo slovenske reprezentance proti Izraelcem.

Objavljeno
09. september 2019 10.40
Posodobljeno
09. september 2019 11.41
A Few Good Men - Zadnji dobri možje Foto Pro Plus
Robi Loboda, Vikend
Robi Loboda, Vikend

Ponedeljek, 9. septembra

 

Zadnji dobri možje: Kanal A ob 20.00


A Few Good Men. ZDA, 1992. Režija: Rob Reiner. Igrajo: Tom Cruise, Jack Nicholson, Demi Moore, Kevin Bacon, Kiefer Sutherland. Drama. 155 min.
Vikendova ocena: 4 (od 5)

Daniel Kaffe in JoAnne Galloway sta odvetnika, ki jima dodelijo obrambo dveh vojakov, ki naj bi umorila kolega. Vojaka trdita, da sta le izpolnila ukaz mogočnega polkovnika Jessepa. Daniel verjame, da Jessep nosi večjo odgovornost za mladeničevo smrt, kot je videti sprva. Ker nihče noče pričati proti polkovniku, Danielu primanjkuje dokaznega materiala, zato se mora še toliko bolj zanesti na svojo zvitost.

Režiser Rob Reiner in zvezdniška igralska zasedba sta zagotovilo za dobro kriminalko, ki se razteza med detektivsko zgodbo in napeto sodno dramo.

 

Tednik: TVS 1 ob 20.00


Slo., 2019. Vodi: Jelena Aščić. Aktualno-informativna oddaja 60 min.

image
Migranti Foto Tanja Jakše Gazvoda


V tokratni oddaji bodo preverili, koliko morajo migranti plačati tihotapcem za pot v Evropo, kaj vse doživljajo na poti in kdo so tihotapci?

Prav tako se sprašujejo, zakaj država otrokom v reji zapleni preživnino, ki jo morajo plačevati biološki starši?

In še o sodobni ženski: danes mora biti super ženska – vrhunska doma, v službi in v družbi.

 

Nogomet: TVS 2 ob 20.00


Slovenija : Izrael. Kvalifikacije za EP 2020. Prenos iz Ljubljane.

image
Slovenska reprezentanca pred kvalifikacijsko tekmo Slovenija - Poljska za evropsko prvenstvo v nogometu UEFA EURO 2020 Foto Uroš Hočevar


Po spektakularni petkovi zmagi proti favoriziranim Poljakom, ki do takrat v kvalifikacijah še niso prejeli gola, slovenska reprezentanca malo lažje diha. A Kekovi vrsti bi zdaj zelo prav prišla še tretja zaporedna zmaga.

Prvi obračun proti Izraelcem, marca v Hajfi, se je končal z rezultatom 1 : 1, tokrat pa bo slovenska reprezentanca igrala pred domačim občinstvom. Po odsluženi kazni bo selektor znova lahko računal na Bojana Jokića. Tekmo (ob 20.45) bo komentiral Aleš Potočnik, studio bo vodil Saša Jerković, za izjave bo skrbel Anže Bašelj.