TV namigi: Zimska vrtnica, Igre lakote in Misija: Nemogoče

Zgodba o filozofinji in feministki Edith Stein, predzadnji del priljubljene franšize po knjigah Suzanne Collins, agent Ethan Hunt pa četrtič v akciji.
Fotografija: Zimska vrtnica Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Zimska vrtnica Foto Tv Slo

Sobota: 15. avgusta



Zimska vrtnica: TV SLO 1 ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

A Rose In Winter. VB., 2018. Režija: Joshua Sinclair. Igrajo: Zana Marjanović, Christian Cooke, Ken Duken, Anja Kruse, Karl Markovics. Bio. film. 120 min.


Piše se leto 1962. Mladega poročevalca New York Timesa, Michaela, pošljejo v Evropo, kjer naj bi raziskal življenje filozofinje in feministke Edith Stein, ki je delovala v dvajsetih in tridesetih letih prejšnjega stoletja v Nemčiji.

Edith se je v času svojega dejavnega življenja spreobrnila in postala goreča katoličanka, ki se je zavzemala za ukinitev diskriminacije do Judov. Pisala je papežu in nemškim škofom, a je dosegla le to, da so jo internirali v Auschwitz, kjer so jo leta 1942 tudi usmrtili. Leta 1998 jo je Janez Pavel II. razglasil za svetnico Rimskokatoliške cerkve.
 



Igre lakote: Upor, 1. del: Planet TV ob 22.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1. ZDA, 2014. Režija: Francis Lawrence. Igrajo: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland. Pust. film. 121 min.


Igre lakote: Upor, 1. del Foto Planet TV
Igre lakote: Upor, 1. del Foto Planet TV


Potem ko je Katniss Everdeen uničila Igre lakote, se z mamo in sestro naseli v trinajstem okrožju. Kapitol je namreč njen dom v dvanajstem okrožju iz maščevalnosti uničil. Trinajsto okrožje pod vodstvom predsednice Coin načrtuje revolucijo proti Kapitolu in Katniss kljub lastnim dvomom privoli v to, da bi bila simbol njihovega upora.

Predzadnji del franšize postreže z dobro igro in inteligentnim političnim podtekstom in nekaj manj akcije kot prejšnji deli ter je dobra priprava na zadnji del.

 


Misija: Nemogoče – Protokol Duh: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Mission: Impossible - Ghost Protocol. ZDA, 2011. Režija: Brad Bird. Igrajo: Tom Cruise, Paula Patton, Simon Pegg, Jeremy Renner, Michael Nyqvist. Akc. film. 140 min.



Potem ko Kremlin uniči eksplozija bombe, ruske oblasti krivdo za teroristični napad naprtijo Ethanu Huntu in njegovi ekipi agentov. Ameriški predsednik se odloči s protokolom Duh zatajiti Ethanovo ekipo in ji odvzeti vso pomoč in privilegije. Ethan mora najti pravega krivca za napad ter tako dokazati svojo nedolžnost.

Čeprav je to že četrta Misija, po zaslugi režiserja Brada Birda niti malo ne razočara.

Komentarji: