TV namigi: Zlato oko, V divjini in 8 milj

Pierce Brosnan se prvič predstavi v vlogi Jamesa Bonda, Eminem v skoraj avtobiografski zgodbi, pustolovec Bear Grylls pa bo v divjino odpeljal zvezdnike.

Objavljeno
19. januar 2020 00.00
Posodobljeno
19. januar 2020 00.00
James Bond: Goldeneye - 007 - Zlato oko Foto Pro Plus
R, L, Vikend
R, L, Vikend

Nedelja, 19. januarja

 


007 – Zlato oko: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

James Bond: Goldeneye. ZDA, 1995. Režija: Martin Campbell. Igrajo: Pierce Brosnan, Sean Bean, Izabella Scorupco, Famke Janssen, Joe Don Baker. Akc. film. 140 min.


Prvi film iz serije (sicer je 17.), v katerem kot James Bond nastopi Pierce Brosnan in prvi originalni Bond, ki ne vključuje navezav na roman Iana Fleminga.

James Bond v Rusiji išče ukradene kode za Goldeneye – velikansko vesoljsko orožje, ki lahko proti Zemlji izstreli smrtonosen elektromagnetni pulz. Bondu se po robu postavi sovražnik, ki je sposoben predvideti vsak njegov korak: njegov nekdanji sodelavec, nekdanji agent 006, Alec Trevelyan. Bond mora obračunati tudi s Trevelyanovo zaveznico, seksi morilko Xenio Onatopp ...

 

8 milj: Planet TV ob 22.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

8 Mile. ZDA, 2002. Režija: Curtis Hanson. Igrajo: Eminem, Kim Basinger, Mekhi Phifer, Brittany Murphy, Evan Jones. Drama. 120 min.


image
8 Mile - 8 milj Foto Planet TV


Jimmy prihaja iz razbite družine, zato so njegova družina prijatelji. Vendar jih na bele in temnopolte deli ulica 8 milj. Jimmyju z glasbo uspe premagati razlike in kmalu najde svoje mesto na hiphop sceni.

Film prikazuje napol avtobiografsko zgodbo ameriškega raperja Eminema (ali pa vsaj mit okoli njega), belega dečka, ki preseže rasistične okvire.

 

V divjini z Bearom Gryllsom: National Geographic ob 22.00


Running Wild With Bear Grylls: Brie Larson In The Pearl Islands. ZDA, 2019. 5. sezona. 1/7. Resničnostna serija. 60 min.

image
Running Wild With Bear Grylls: Brie Larson In The Pearl Islands - V divjini z Bearom Gryllsom: Brie Larson na Otokih biserov Foto National Geographic


Mojster preživetja Bear Grylls se vrača v divjino s hollywoodskimi zvezdniki, ki bodo preizkusili svoje zmogljivosti na nekaterih najbolj ekstremnih območjih našega planeta.

V tej sezoni se bodo Bearu pridružili: oskarjevka Brie Larson, igralec Joel McHale, mlada igralka Cara Delevingne, igralec in scenarist Rob Riggle, igralec Armie Hammer, rokoborec Dave Bautista, igralca Channing Tatum in Zachary Quinto. V prvi oddaji Stotnica Marvel, Brie Larson, spremlja Beara na pustolovščini po džungli samotnega otoka v Panamskem zalivu. Njuno divje popotovanje se začne s skokom iz helikopterja v morje.