V novih straniščih hladen tuš za nespodobneže

V Porthcawlu v Walesu bodo vse, ki bodo poskušali javne sanitarije izkoristiti za priložnostni seks, ohladili s curki vode. Ob tem se bo oglasil alarm.
Fotografija: Če je nekdo tako obupan, da želi prespati na javnem stranišču, potrebuje pomoč, ne tehnologije, ki ga bo nagnala, je napisal eden kritikov uvajanja novih stranišč. Fotografija je simbolična. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Če je nekdo tako obupan, da želi prespati na javnem stranišču, potrebuje pomoč, ne tehnologije, ki ga bo nagnala, je napisal eden kritikov uvajanja novih stranišč. Fotografija je simbolična. FOTO: Reuters

Iznajdba najbrž ne bo pristala na seznamu najpomembnejših izumov našega časa, a je pristala vsaj na številnih novičarskih portalih. V mestu Porthcawl na južni obali Walesa se bodo, kot, denimo, navaja CNN, s posebnimi stranišči lotili tistih, ki javna stranišča uporabljajo za početje, ki je načeloma namenjeno ohranjanju človeške vrste.

Nova javna stranišča bodo vse, ki bodo poskušali sanitarne prostore izkoristiti za priložnostni seks, ohladila z vodo. S curki vode. Ob tem se bo oglasil alarm in odprla se bodo vrata. Sramota zasačenih bo, kaže, popolna.

Kako bodo stranišča zaznala nezaželeno spolnost? Vanje bodo vgradili senzorje, občutljive za »nasilno gibanje«, senzorji za težo pa bodo ocenili, ali je v kabini le ena oseba.
 

Prepovedano tudi predolgo zadrževanje


Mesto bo v novost investiralo 170.000 britanskih funtov. Uporaba ne bo zastonj, kaže pa, da bodo morali Valižani ali gostje z malimi ali velikimi potrebami tudi pohiteti. Ker želi mestna oblast ob spolnosti iz stranišč pregnati še tiste, ki bi v njih radi, denimo, spali, bodo posledice, tudi če bo kdo na školjki predolgo obsedel.

Pogled oblasti na spodobno obnašanje na stranišču je kajpak naletel na kritike. Kaj pa, če bo uporabnik pretežak? Če bo, denimo tehtal toliko kot dva mala najstnika? Kaj pa matere, ki na stranišče pospremijo otroka? Ali odrasli, ki potrebujejo pomoč?

Če je nekdo tako obupan, da želi prespati na javnem stranišču, potrebuje pomoč, ne tehnologije, ki ga bo nagnala, je napisal eden kritikov.

Stara stranišča bodo porušili oktobra, nakar bodo postavili nova.

Komentarji: