V Trstu aprila blišč Hollywooda

Grad Miramar, Veliki trg in pristanišče bodo med lokacijami snemanja nadaljevanja filma Krij mi hrbet. Prihajajo Reynolds, Jackson, Hayek, Freeman, Banderas ...

Objavljeno
21. marec 2019 22.40
Posodobljeno
21. marec 2019 22.42
V filmu The Hitman's Wife's Bodyguard se bosta v glavnih vlogah vrnila Ryan Reynolds in Samuel L. Jackson. FOTO: promocijsko gradivo
Il Piccolo je o tem pisal že februarja, ko so Trst obiskali predstavniki hollywoodske produkcije, sedaj so stvari postale oprijemljivejše. Nekatere znamenite točke v mestu in neposredni okolici, kot so Veliki trg, mestno pristanišče in grad Miramar s parkom, bodo med 25. in 27., morda tudi 28. aprilom, saj so dodali »rezervni dan«, prizorišča snemanja nadaljevanja akcijske komedije Krij mi hrbet (Hitman’s Bodyguard).

Naslov nadaljevanja v izvirniku je The Hitman's Wife's Bodyguard, v kinematografe naj bi prišel prihodnje leto.

Nadaljevanje bo tako kot prvi film, ki je prišel v kinematografe poleti leta 2017, znova režiral Patrick Hughes, v njem bodo znova igrali Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson in Selma Hayek. Kot so producenti objavili pred kratkim, se jim bosta v drugem delu pridružila še Morgan Freeman in Antonio Banderas.

Kot piše portal Triesteprima, naj bi na Velikem trgu posneli adrenalinsko zasledovanje avtomobila, snemali bodo tudi v notranjosti Miramara, Tržačani pa se bodo morali za nekaj dni odpovedati običajnemu prometu ob nabrežju.Producenti napovedujejo prihod kar okoli 30 tovornjakov oziroma drugih prevoznih sredstev z opremo, snemanje bo vplivalo celo na datumsko prestavitev nekaterih porok. Mestni občinarji bodo podrobnosti o snemanju in začasni ureditvi prometa objavili prihodnji teden.

Kaj bi se utegnilo dogajati v Trstu, morda ponazarja obnova že videnega filma Krij mi hrbet. V glavnih vlogah sta bila Jackson in Reynolds, prvi kot najbolj iskani plačani morilec na svetu, drugi pa kot vrhunski agent z nalogo, da ga zaščiti. Nič ne gre po načrtih, saj je Jackson zapriseženi nasprotnik Reynoldsa. Dolgo sta se gledala prek svojih pištol, sedaj pa morata sodelovati, kar pripelje do dirke z avtomobili, pobega z ladjo in drugih akcij.