Vikendov TV namig: Tri sekunde, Ugrabitev metroja 1 2 3 in Nebraska

V ruski drami bodo obudili košarkarsko tekmo z olimpijskih iger v Münchnu, Denzel Washington bo skušal rešiti ugrabljeni metro, v polnočni komični drami pa se starec odpravi iskat milijon dolarjev.

Objavljeno
05. september 2019 00.00
Posodobljeno
05. september 2019 00.00
Three Seconds / Going Vertical - Tri sekunde Foto TVS
R. L., Vikend
R. L., Vikend

Četrtek, 5. septembra

 

Tri sekunde: TVS ob 20.55

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Dviženje vverk. Rus., 2017. Režija: Anton Megerdichev. Igrajo: Vladimir Maškov, John Savage, Marat Bašarov, Sergej Garmaš, Ivan Kolesnikov. Zgod. film. 140 min.

Avanturistična športna drama je posneta po resničnih dogodkih na poletnih olimpijskih igrah v Münchnu leta 1972. Žal so se igre ljudem najbolj vtisnile v spomin zaradi krvavega napada palestinskih teroristov na izraelske športnike, a znane so tudi po tem, da je ameriški plavalec Mark Spitz kot prvi športnik v zgodovini osvojil sedem zlatih kolajn in da je bila na sporedu tudi izjemno pomembna košarkarska tekma med Združenimi državami in Sovjetsko zvezo. Šlo je za košarkarski finale in zmaga je med hladno vojno pomenila velik prestiž.

Film prikaže atraktivne košarkarske akcije in je hkrati čustven in dobro posnet.

 

Ugrabitev metroja Pelham 1 2 3: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)


Taking of Pelham 1 2 3. ZDA, 2009. Režija: Tony Scott. Igrajo: Denzel Washington, John Travolta, Luis Guzmán, Victor Gojcaj, Robert Vataj. Akc. film. 120 min.

Walter je delavec na podzemni železnici v New Yorku, odgovoren za odpošiljanje vlakov. Ko štirje oboroženi moški ugrabijo enega od vlakov, je Walter tisti, ki mora govoriti z vodjo Ryderjem. Slednji zahteva deset milijonov dolarjev, ki jim jih morajo predati v eni uri, sicer bodo začeli pobijati talce.

 

Nebraska: Kino ob 0.05

Vikendova ocena: 5 (od 5)

ZDA, 2013. Režija: Alexander Payne. Igrajo: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb, Bob Odenkirk, Stacy Keach. Drama. 140 min.

image
Nebraska Foto Pro Plus


Nekje vzdolž avtoceste policist ustavi pešca. Starec je namenjen v 1200 kilometrov oddaljeno mesto Lincoln v Nebraski, kjer naj bi ga čakalo nagradnih milijon dolarjev. Čeprav ga žena in sin David (Will Forte) skušata prepričati, da je pismo, ki ga je prejel, običajna tržna prevara, je Woody (Bruce Dern) odločen, da bo dobil svoj denar. David, naveličan pregovarjanja, nazadnje privoli, da očeta odpelje v Nebrasko. Na poti se ustavita v Woodyjevem rojstnem kraju, kjer zgodba o njegovem domnevnem bogastvu izzove nepričakovane posledice.