Žajbelj - več kot samo zelišče

Jerneja Jošar tokrat piše o svojem odnosu do žajblja in razkriva, kako ga lahko pridelamo kar na domačem vrtu ali balkonu.
Fotografija: Žajbelj dobro preživi zimo na prostem. Ivje pa je še dodaten okras na listih. FOTO: Jerneja Jošar
Odpri galerijo
Žajbelj dobro preživi zimo na prostem. Ivje pa je še dodaten okras na listih. FOTO: Jerneja Jošar

Moji spomini na žajbelj niso ravno hvalnica tej rastlini. Grenak okus zvarka, ki sva ga z bratom morala svaljkati po ustih vsakič, ko naju je bolelo grlo, sem si zapomnila za zmeraj. In se žajblja seveda izogibala. Še na misel mi ni prišlo, da bi dlakave liste kakorkoli uporabila, kaj šele za pripravo hrane. Na maminem vrtu sem rastlino le opazovala, saj roko na srce, ni da bi jo spregledali. A ko sem končno dobila svoj vrt in malo bolj začela raziskovati zelišča, sem spoznala tega lepotca še z druge plati.

 

Več na deloindom.si. 

Komentarji: