Izziv za vaše možgane

5 iger s katerimi boste preverili vaše mentalne sposobnosti.
Objavljeno
05. januar 2018 17.46
Jernej Horvat
Jernej Horvat

The Room je serija iger, ki med vsemi opisanimi ponuja najboljšo priložnost, da se preizkusite v strateškem razmišljanju in reševanju ugank. Igra je zasnovana tako, da se pomikate med prostori, vendar morate za to v vsakem prostoru rešiti potrebne uganke. Pri tem je potrebno upoštevate sleherni predmet, ki ga najdete v dani sobi. Uganke se pojavljajo v različnih oblikah in edino morebitno prepreko za igranje predstavlja angleški jezik. Tega morate obvladati dovolj dobro, da razumete pisne namige, ki se vam skozi igro pojavljajo, saj je drugače igranje oteženo. The Room Three je na voljo za slabih 5 EUR za iOS in Android.


 

Last Day on Earth

Še ena igra, ki od vas zahteva skrbno premišljene korake, saj bo drugače vaš čas igranja zelo kratek. Znajdete se v postkopaliptičnem svetu, kjer je vaša prva naloga osnovno preživetje. Priskrbeti si morate hrano, vodo in oblačila. Druga naloga je, da si ustvarite ustrezno zavetišče, ki bo obvarovalo vse vaše premoženje pred zombiji, ki tavajo naokoli, in ostalimi igralci. Tako ne tekmujete zgolj samo za preživetje, temveč tudi z ostalimi ljubitelji igre. Igra je vrhunska v tem, saj dobro predstavi kaj bi se zgodilo, če bi v svetu zavladal kaos, saj je v takšni situaciji vsak pozoren izključno na lastno preživetje.


 

Design Home

Design Home predstavlja nov žanr iger pri katerih se igranje meša z resničnostjo. Vaša naloga je opremljati notranje prostore v stanovanjih in hišah na različnih svetovnih lokacijah. Vaše delo ocenjujejo ostali uporabniki in odvisno od ocene lahko v igri napredujete. Vsi kosi pohištva in ostale opreme, ki se uporabljajo v igri, predstavljajo dejanske produkte najrazličnejših ponudnikov, zato vsebuje igranje dodaten element realizma. Glede na ocene ostalih uporabnikov se ustrezno prilagaja izbira notranje opreme, ki vam je na voljo. Zato je napredek v igri odvisen od tega kako dobro opremite posamezni prostor. Design Home je brezplačno na voljo tako za iOS kot tudi Android.


 

The Plague

Na voljo že od leta 2012 in se še vedno nahaja med najbolj pogosto nameščenimi aplikacijami v trgovinah App Store in Google Play. Med razlogi za takšen uspeh je brez dvoma zasnova igre. Vaša naloga je namreč, da si izberete na primer virus ali bakterijo s katero je potrebno pokončati človeštvo. Pri tem morate sprejemati odločitve, kot so država izbruha virusa, alternative mutacije in načine prenosa. Velika razlika je, ali je izbruh določene bolezni v državi s slabšo razvito infrastrukturo, ali tam, kjer je gospodarstvo bolj razvito. Za boljšo uporabniško izkušnjo se priporoča uporaba slušalk, saj je zvočna spremljava tista, ki doda potreben dramatični učinek.


 

Hitman Go

Razvijalci so s Hitman Go predstavili uspešno strateško igro v kateri se igralec znajde v vlogi poklicnega morilca. Celotno dogajanje se odvija na površini, kjer se izmenično pomikajo figure, ki predstavljajo igralca in njegove nasprotnike. Izmenično pomikanje pomeni, da je potrebno vsak korak dobro premisliti, saj se igra konča, če se igralec na istem položaju sreča z nasprotnikom. Igra je postala velik hit leta 2014, ko je postala na voljo na platformi iOS. Pozneje je postala na voljo tudi na platformi Android OS, kjer se trenutno prodaja zgolj za dober EUR, kar predstavlja odlično ponudbo za vse tiste, ki si želite iger pri katerih je potrebno vsak korak vnaprej dobro premisliti.