E-pismo z morja: Ali so politiki zakisani?

Bazična živila, ki jih lahko začnete uživati takoj: lubenica, melona, limona, peteršilj, zeleni čaj ...

Objavljeno
17. julij 2012 12.12
Tamara Laris
Tamara Laris

»Brezštevilni izrazi, s katerimi poimenujemo bolezni, pravzaprav nimajo nobenega smisla. Pomembno je le dejstvo, da se vse bolezni razvijejo zaradi enega samega vzroka - PREVELIKE KOLIČINE ODPADNIH KISLIN, KI NASTAJAJO V TKIVIH! (Dr. Theodore A. Baroody: Alkalizirajte ali umrite)

Pisec zgornjih vrstic dr. Baroody je diplomiral iz psihologije in magistriral iz pedagoškega svetovanja. Med drugim je tudi kiropraktik, naturapat, specialist akupunkture, kineziolog in doktor nutricionizma. Veliko je potoval po Evropi in Aziji in si nabiral dragoceno znanje o različnih načinih zdravljenja.

Svojo revolucionarno knjigo začenja z naslednjimi besedami: »Ko sem začel spoznavati, da se vzrok za pandemično razširjenost zdravstvenih težav, ki nas pestijo, verjetno skriva v nepravilnem kislinsko-bazičnem ravnovesju, sem se trdno odločil, da stvar raziščem do konca.« Ugotovil je, da... »Vsa zaužita hrana in vsa doživljanja (fizična, čustvena ali duševna), ki vplivajo na dogajanja v telesu, se odražajo v bazičnosti oziroma kislosti seča.« V svoji knjigi je avtor bazične in kisle reakcije razdelil v sedem-stopenjsko lestvico. Priložen je obširen seznam živil, glede na stopnjo bazičnosti oziroma kislosti ter dragoceni predlogi za jedilnike z recepti bazičnih jedi.

Ko začnemo z alkaliziranjem po napotkih dr. Baroodyja, pride do pospešenega sproščanja odpadnih kislin iz tkiv v krvni obtok in limfni sistem. Sprostijo se ogromne količine raznih snovi, ki so se vse življenje nalagale v tkivih, me drugim tudi zdravila. Zdaj se začenja resnični proces zdravljenja. Pri večini ljudi traja intenzivno čiščenje en dan do desetih dni, izjemoma več, odvisno od stopnje zakisanosti telesa. Pri meni je trajal proces čiščenja en dan; oblivala me je huda vročina (termometer je ne pokaže!) in občutila sem nenavadno čustveno razdražljivost. Na vse te in podobne simptome nas avtor v knjigi tudi opozori, tako da smo nanje pripravljeni. Že naslednji dan sem bila kot prerojena in polna energije. Po čiščenju občutimo tudi globljo povezavo z Bogom oziroma življenjem.

Za konec naj vam prišepnem nekaj najbolj bazičnih živil, ki jih lahko začnete uživati kar takoj in s tem pripomorete k odličnemu zdravju, po katerem naše telo tako zelo hrepeni. To so: lubenica, melona, limona (lahko nekaj žlic soka razmešate v kozarcu vode brez sladkorja, ki izniči učinek limone), posušen ali surov peteršilj, zeleni čaj, skoraj vsi zeliščni čaji in zeleni kašasti sok (green smoothie).

Čisto za konec pa še posvetilo dr. Baroodyja z začetka knjige: »Materi Zemlji in milijardam njenih prebivalcev. Naj vsi ljudje najdejo srečo v tem pomembnem času, ko bomo znova vzpostavili svoje bazično ravnovesje.