Brodet s škarpeno: Tragedija odpade zaradi komedije

Dragi potniki, žal nam je, če ste ravno na tem letalu.
Objavljeno
16. december 2017 15.17
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj
Namesto veseljačenja, druženja, optimističnega pričakovanja ... je zadnjih 14 dni zapovedana frka. Zamenjati je treba majhen bataljon vojakov, narediti stvari, za katere več kot tri leta ni bilo časa: v državnem hlevu, pri stricih iz ozadja, na mednarodnem drsališču, na tribunalih. Tisto, kar nam ni uspelo v treh letih, bomo mimogrede opravili v treh mesecih. Več kot dve leti ni bilo problema luških prekarcev, več kot dve leti niso vedeli, kako bi napisali zakon o drugem tiru, komu naj prodajo katero banko, katero pristanišče, kateri hotel bi dali komu ... Niso znali napisati sporazuma, ki bi pripeljal Madžare na drugi peron.

Zato letos odpadejo božični prazniki, odpade veselje, odpadejo želje sovražnikom za novo leto. Temeljno vodilo akcije je: »Važn je, de je nš.« Ni važno, ali ima pilotski izpit, avion bo vozil samo, če je nš. Pa četudi prifrči iz semenarne. Dragi potniki, žal nam je, če ste ravno na tem letalu.

Kateri b(r)izgec po TV-šovu gospe na G še verjame, da luškega Matića menjujejo zaradi prekarcev? Že julija lani je bil pripravljen scenarij za njegov odstrel, a s povsem drugimi argumenti. Ampak zlate ribice so že pozabile. Zakaj je problem samo pri Lukcu? Kaj pa 150.000 drugih prekarcev, ki delajo v neživljenjskih razmerah? Kaj pa natakarji, trgovke, zidarji, šoferji, čistilke, trafikanti, novinarji, železničarji, delavci za tekočim trakom ... A tam ni izkoriščanja, ha? To je Škarpena hotela vprašati Mateja Tašnerja Levega na današnjem shodu, a jim je en stric iz (koprskega) ozadja odpovedal gledališko dvorano. Tragedija danes odpade zaradi komedije v koprskem ansamblu.

Tolaži nas vrhovno sodišče, ki bo dokazalo, da je Slovenija pravna država. V prihodnjih letih bo naredilo red z referendumi. Hodili bomo lahko na referendume in uživali. Peronov sicer ne bo, parnikov še manj, strojevodij ne potrebujemo, ker bomo uvedli žičniški sistem pretovora ... Potem tudi prekarcev in Madžarov ne bomo potrebovali ... Samo, demokracija pa bo! To pa! Spodobilo bi se, da bi za predsednika te demokracije imenovali Vilija. Vili Začnesena K  je tudi veliki zaveznik ministra Petra na G, ki bo vsak hip odprl začetek del na stranskem tiru. Brodetova agentura je dolžna pokorno spomniti pozabljivo bralstvo, da je isti minister še septembra lani zatrdil, da se bodo do konca tega leta začela dela na drugem peronu. Če se ne bodo, bo odstopil. Trdno smo prepričani, da se Peter nikoli ne bi uštel, če ne bi bilo Vilija. Vili je zdaj zadosten vzrok, da lahko ministru P. opravičimo in ponudimo podaljšek. Če del ne začne do junija prihodnje leto, bo zagotovo odstopil tudi tisti njegov del, ki še ni. Je pa povesil uha Gašpar Gašpar na M, ki je od iste TV-šov šefice na G zvedel, da sodišče še ni odločilo o njegovi nezakoniti razrešitvi. Gospod Gašpar, kar sprijaznite se, da tudi pravnomočnost sodne odločbe ni več tisto, kar je bila. Pride ena Na G in tebi nič, sebi vse spremeni sodno prakso. Ampak v Kopru upanje umre zadnje, pravijo prekarci. Boste videli, da po volitvah prekarcev ne bo več.