Brodet s škarpeno: Ugasni luč, prihaja vlak

Zakaj je Broj Jedan odprl cvetličarno ravno v Kopru?

Objavljeno
11. junij 2016 17.02
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj
Če v Murski Soboti ne bodo skupinsko ugašali luči, jim vlak ne bo potegnil skozi. Škarpena občuduje Prekmurce v njihovi solidarnostni vdanosti. Olajševalna okoliščina je, da vleče mimo samo 25 vlakov na dan, torej bodo luči ugašali samo nekaj večernih in jutranjih ur. In čez dan kak stroj. Problem bo, če bodo morali elektriko izklopiti prav tedaj, ko bo kak Ibrahimovič stal pred usodno brco v mrežo. Škarpena predvideva, da ne bodo lahke in da bo zmagovalni drugotirni minister imel še suhe sanje z daljnovodi tam zgoraj.

Ampak še debelejše mu kuhajo tu spodaj, pri Kurji riti. Najprej smo v agenturi prekaljenih vohljunov mislili, da se v holdingu Sedem Desnih Hlastožerov (SDH) samo hecajo, ko so ovčerejo Luka zaupali Zorgen Fraj von Brezskrbnemu. Smeh je zmrznil, ko je odločitev potrdil isti minister Šič. Vse skupaj pa se je rahlo zapletlo, ko je potezo blagoslovil še Sveti Mirko Cerokriški in je Marko iz Jazbec & Co., d. o. o., zato lahko dodatno povzdignil glas, da gre pri vseh, ki kakorkoli podvomijo o zveličavnosti odločitve enega in edinega boga SDH, za protidržavne elemente, ki škodijo imenu in ugledu te države. Bolj ko Marko grozi, bolj se narod dviga. Žerjavisti so z mednarodno strokovno pomočjo napovedali luški zbor delavcev. Ta se zgodi samo enkrat na 25 let, v najbolj kriznih časih. Agent Jovo sicer vztraja, da Luka ni bila nikoli v boljši kondiciji, kot je danes. Minister Zdravko pa ima podatke, da nas v Luki vsi skupaj mažejo na kruh. In zdaj so policisti zmedeni. Ne vedo, kdo koga za kaj drži. Bi morali koga zapreti zaradi kuvert ali smo samo v Butalah?

Če ne vedo, naj potrkajo pri Katji Pegan. Naj jim posodi Grupo TNT. Zdaj imajo priliko, ker so v mestu. Če Alan Ford in Broj Jedan ne rešita rebusa, ga niti Škarpena z vsemi nadarjenimi vohljuni ne bo. Jo pa vseeno daje ljubosumje. Zakaj je moral Broj Jedan odpreti svojo cvetličarno ravno v Kopru? Naj raje prodaja kitajske drugotirne šine ministru Petru, kot to počne naš sosed iz Biroja za zatiranje koloradskega hrošča in druge rudarske dileme. Naj prodaja wireless žične ograje Mirkotovi pleh bandi!

Seveda delamo bralcem krivico, ker puščamo drugega sv. Petra, Piranskega, v senci. Agent trojna nula se je namreč dokopal do eksplozivnega razkritja, zakaj je Petru Bossmanu uspelo zvabiti 4000 motorašev prihodnji konec tedna v Portorož. Zasluga gre vrhunski cestni ponudbi, ki jo bodo omogočili samo najbolj spretnim harleašem: To bo spektakularna vožnja med luknjami, grbinami, udrtinami, prepadi, zrcalnimi spolzkostmi in drugimi pastmi Belokriške ceste na Arzah. Tistemu harleašu, ki mu bo uspelo zvoziti po tej starorimsko piranski adrenalinski poti brez nesreče, bo župan podaril teden dni bivanja v hotelu Kempinski Palace. Naslov vabljivega paketa je: Videti Belokriško cesto in umreti. S podnaslovom: Kdor se nepretresen pripelje do Fiese, dobi diplomo Bossman in podžupanjin avtogram. Portorož je prihodnji teden prebukiran, zagotavlja podžupanja, ki se podpisuje Hot.