Zasavska hvalnica norosti: Kakšna pomlad!  

Nemoč in bes ženeta človeka v (zmer)javne eskapade.
Objavljeno
24. marec 2017 15.32
AUSTRIA-ENVIRONMENT/
Polona Malovrh
Polona Malovrh

Koliko tega je prinesla pomlad! Nekdo je narisal modre srčke na Njivo, Bukova gora ne bo zdrsela v trboveljsko kotlino, javni uslužbenec, policist Srečko Grmšek, ki je kot samostojni podjetnik še v 2015 zaslužil skoraj 30 tisočakov, je s.p. opustil, njegova partnerka Neža Šabanovič Grmšek iz zavoda Zon pa je novinarke nacionalnega časnika razglasila za stare lene vešče.

A niti ene kreatorke nacionalnega javnega mnenja v širni državi ni, ki bi se v tej oznaki prepoznala. So pa zato v dikciji Grmškove mnogi prepoznali slog prvaka SDS. Še pomnite, ko je Janez Janša novinarki nacionalne javne hiše »Evgenijo C in Mojco PŠ« nedolgo tega označil za odsluženi protistitutki? Evgenija Carl in Mojca Pašek Šetinc sta se v tvitu prepoznali in širna Slovenija se je strinjala, da je avtor tvita s svojim zmerjanjem še največ povedal o sebi. Samo popolna nemoč in nakopičen bes lahko ženeta človeka v takšne (zmer)javne eskapade. Ljudje, usmilimo se jih.

Ko smo že pri pomladi. Marec je pravi čas za (o)čiščenje nesnage vseh vrst. V Trbovljah so minuli vikend zbrali štirinajst zabojnikov ali kar štirinajst ton smeti vseh vrst. Prva gospodična Trbovelj Gabrič je akcijo upravičeno pohvalila. A kaj, ko je v isti sapi navrgla, da upa, da jih bodo prihodnje leto pobrali dvakrat toliko: 25 ton!! Me ustavi gospa zrelih let, ki je v soboto tudi čistila mesto, in reče: »Veste, kaj, mene prihodnje leto ne bodo več videli. Sem besna. Očistili smo štirinajst ton nesnage. Potem pa občinarji rečejo, da od nas prihodnje leto pričakujejo, da je počistimo dvakrat toliko. Kakšna stimulacija za ljudi pa je to? Zdaj bodo razumeli, da lahko dvakrat bolj svinjajo, kot so lani. Kot da oblast že vnaprej ve, da bo narod itak spet vse leto na veliko smetil in drugo leto marca za seboj spet na veliko pobiral. Jaz se tega ne grem.«

Glede srčkov na Njivi. Če vprašate mene, jih je narekovala nemoč. Na tistem mestu je trboveljska mladina pred leti ustvarila živopisne grafite, potem je neznani nekdo poklical inšpektorje in grafite je bilo treba odstraniti ter zid posiviti. Mladina očitno ne mara sivine, pa si je nanjo narisala srčke. Ampak, mladi! Usmilite se anonimnega prijavitelja in ne maščujte se mu z vedno novimi poslikavami! Berite raje Vitomila Zupana, to je tistega »oporečnika«, ki je povojni oblasti ves čas držal zrcalo in jo z edinstvenimi »poslikavami« spravljal v zblojen bes in pekočo nemoč. »Najlepše maščevanje je, če si boljši kot tisti, ki te je prizadel,« je učil. Zato pa so ga tolikokrat zaprli ... A naj usmiljenje velja tudi njim.


In še Bukova gora! Tresla se je Bukova gora, rodila se je miš, pravijo na rudniku. Stroka ni našla sodov in zagotovila je, da vgrajeni materiali ne bodo zlezli v dolino, še manj pod seboj pokopali Trbovlje. Ker se nahajajo v kotanji! Kakšna pomlad!