Brodet s škarpeno: Stavnica Drugi tir

Sinergija: Tajkuni vseh balkanskih dežel, združite se!
Objavljeno
26. februar 2016 20.46
Železniška postaja Divača
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj
Gospa Škarpena je stavo z velecenjenim ministrom za infrastrukturo vnaprej dobila, samo večerje ne bo nihče plačal. Tako si je drznil zapisati eden od dopisnih špijonov Brodetove agenture, ki brez dodatka za stalno pripravljenost spremlja vsak ministrov korak. Stava je padla v Sobotni prilogi in se glasi: Škarpena stavi, da sedanji minister v aktualnem mandatu ne bo začel gradnje drugega tira. Potem se je začela valiti kepa. Oglasili sta se še dve ribi, ki prosita, če se lahko pridružita stavi, saj imata že izbran meni za nedvomno obetaven večer v eni od piranskih gostiln.

Glede na to, da se je predsednik parlamentarnega odbora za infrastrukturo Igor Zorčič zgražal, kako je mogoče, da poslanci ne verjamejo ministrovi obljubi, da bo drugi tir začel graditi prihodnje leto. Pa saj je vendar o b l j u b i l. Rdeče bodeča riba si je pomencala okrogle oči in se popraskala za ušesnimi koščicami, če je res to slišala. Ker torej obstaja vroč interes z ene strani in ker kaže, da je na drugi strani ogromno imenitnih in plačilno sposobnih prepričancev v ministrske obljube, je ta ista riba sklenila odpreti Stavnico Drugi tir, d. o. o. Na eni strani bodo tisti, ki bi radi vsaj nekaj imeli od te 20-letne obljubovalnice, na drugi strani pa nepoboljšljivi obljubovalci. Pa da vidimo! Teoretično se lahko zgodi, da bo en milijon ljudi stavilo 100 evrov, da drugega tira ne bo v tem mandatu, drugi milijon pa sveto prepričano stavi na ministrovo obljubo. Tako pridemo v vsakem primeru do sto milijonov evrov vredne večerje. Vpis v Guinnessovo knjigo rekordov nam ne uide. Končni izid je nepomemben: važno je, da obrnemo milijončke. Zakaj se ne bi česa naučili od teh tičev, mar ne, pravijo ribe.

Če smo že pri tičih: nobenega dvoma ni, da si tiči najprej sebi gnezdo zgradijo. Tako so Škornik, Sovinc, gotovo je bil vmes tudi kakšen Martinc in Rakar, da o Medvedih in Ovnih ne govorimo, postavili temelje naravnemu rezervatu Škocjanski zatok. Osupli smo ugotovili, da je strokovni vodja parka Mozetič, ki ga glede na ime težko uvrstimo med zaslužne. A nas je nevedneže zabil: »Kakšni ignoranti, seveda sem med zaslužnimi, saj se pišem Moze Tič, vendar!«

Iz Save je na Bernardin naplavilo povsem svežega turističnega predsednika. Kaj vse vedo o njem povedati veseli ostali v blejski Savi, raje ne povemo. Še najbolj bomo zamolčali tisto o vročičnem iskanju vročih posnetkov nadzorstvenih kamer o žgečkljivem dogajanju na enem od hotelskih hodnikov. Ob deseti uri zjutraj se je človek nadvse rad pribil, vsaj enkrat na teden je koga nabil in se enkrat na mesec zabil. Na tak garaški način se je prebil do Bernardina in sinergično vladal slovenskemu turizmu, dokler ni zgnil. Turizem, namreč. Prebivalce Kopra zdaj resno skrbi, ker si je njegov nadšef Matej užaljeno premislil, da ne pride v Koper. Veliki finančni sistem Istrabenz je namreč kadrovsko na nitki. Le kako bo en sam predsednik uprave predsedoval holdingu s kar 10 zaposlenimi? Rešitev je v sinergiji: Tajkuni vseh balkanskih dežel, združite se.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.