Predlog za amnestijo za mariborske dijake

Moja ocena: Sramota sramot in najnižji možni »poden« slovenske politike.
Fotografija: V SMC, ki jo vodi Zdravko Počivalšek (in torej tudi v ostalih koalicijskih strankah?) so že obsodili dijake krivde protestiranja, ker jim ni bil dovoljen pouk v šolah.  Foto Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
V SMC, ki jo vodi Zdravko Počivalšek (in torej tudi v ostalih koalicijskih strankah?) so že obsodili dijake krivde protestiranja, ker jim ni bil dovoljen pouk v šolah.  Foto Leon Vidic/Delo

V Delu 17. marca na strani 2 pod zgornjim naslovom berem, da v SMC predlagajo amnestijo za mariborske dijake: »Pripravili so predlog zakona, na podlagi katerega protestnikov, ki so zahtevali vrnitev v šolo, ne bi kaznovali.«

Moja ocena: Sramota sramot in najnižji možni »poden« slovenske politike. V SMC (in torej tudi v ostalih koalicijskih strankah?) so že obsodili dijake krivde protestiranja, ker jim ni bil dovoljen pouk v šolah. Zato je potreben zakon za amnestijo. Še preden je počasno, neupravičeno počasno sodišče sploh kar koli izreklo s tem v zvezi.

Predlagam, da ta zakon dopolnijo z zahtevo po amnestiji vseh sodelujočih pri pregonu dijakov:

1. Vodstva policije, ki je izdalo ukaz o popisu in kaznovanju dijakov.

2. Policajev (ne policistov), ki so spoštovali ukaz in izgubili zaupanje državljanov.

3. Vodstvu notranjega in pravosodnega ministrstva, ki nista takoj, ko se je izvedelo za kaznovanje, umaknila in ustavila postopek kaznovanja.

4. Še sodišču, ki o tako očitni kršitvi človekovih pravic ni sposobno samostojno odločiti v, recimo, štirinajstih dneh.
Predlagam, da poslanci, ki bodo razpravljali o zakonu o amnestiji, delajo pro bono. Za izgubljene dneve naj ne dobijo plačila. Pri tej moralnopolitični vzgoji sedanjih poslancev bi bila izguba plačila edino sredstvo, da bi se zavedali svoje odgovornosti. Opozicijske poslance pozivam na popolno in stoodstotno obstrukcijo vseh sej in pogovorov s tem v zvezi.

Jaz, bedak, sem na volitvah dal svoj glas SMC. Ne zaradi njihovega (ne)programa, zaradi želje po nekakšni kontinuiteti v politiki, ker vsakokratne menjave odgovornih ljudi samo poslabšujejo stanje. Dokaz: podržavljena podjetja in razni državni holdingi – pašniki z deteljico za naše kadre in puščava za naslednike naših kadrov.

Ponovno bo potrebna korenita menjava vseh, ki sprejemajo politične odločitve. Uboga Slovenija. Nekakšna prihodnja predsednica EU.

Preberite še:

Komentarji: