Karl Erjavec še naprej predsednik Desusa?

Pred tremi leti sem se upokojil in pomislil, da bi se pridružil upokojenski stranki Desus.
Fotografija: Ali se boste, dragi upokojenci, ko pogledate izpiske svojih pokojnin, vprašali, kje je tistih tisoč evrov, ki jih obljubljal današnji obrambni minister? Foto Tomi Lombar
Odpri galerijo
Ali se boste, dragi upokojenci, ko pogledate izpiske svojih pokojnin, vprašali, kje je tistih tisoč evrov, ki jih obljubljal današnji obrambni minister? Foto Tomi Lombar

Pred tremi leti sem se upokojil in v nekem trenutku pomislil, da bi se pridružil upokojenski stranki Desus. Tako sem nekega dne sedel za računalnik, poiskal spletno stran stranke in prijavnico za vpis v članstvo, a sem se premislil in odločil: ne, v to stranko ne grem, dokler bo njen predsednik Karl Erjavec.

Danes, ko se Karl Erjavec očitno pripravlja, da bi si podaljšal svoj predsedniški mandat v stranki, sem se vprašal: ali smo upokojenci res že tako dementni, da smo pozabili na vse, kar je omenjeni gospod upokojencem obljubljal, in v kakšne politične igre je vključil stranko ter jo izkoriščal za lastne potrebe in ambicije? Ali se boste dragi upokojenci, ko pogledate izpiske svojih pokojnin, vprašali, kje je tistih tisoč evrov, ki jih je vsem upokojencem obljubljal današnji obrambni minister? Ali je g. Erjavec kdaj povzdignil glas, ko politiki tarnajo o staranju prebivalstva in bi morali upokojenci imeti slabo vest, ker se starajo, premalo hitro umirajo ter tako odžirajo finančna sredstva mlajšim? Ali si je gospod kdaj resno prizadeval, da bi upokojenci lažje in ceneje našli prostor v domovih za starejše ljudi, za izboljšanje nege, prehrane v domovih in podobno?

Ali si je gospod kdaj resno prizadeval za izboljšanje nege, prehrane v domovih in podobno? Foto Shutterstock
Ali si je gospod kdaj resno prizadeval za izboljšanje nege, prehrane v domovih in podobno? Foto Shutterstock


In tu so še politične igre in politična preigravanja gospoda Erjavca, kar naj bilo gospodu sploh sila vešč. Ob tem se spominjam propadlega pakta, ki ga je Erjavec sklenil z ljubljanskim županom pred volitvami. Znano je, da je Karl Erjavec skupaj s stranko pogorel tudi na zadnjih volitvah, čeprav je stavil na kandidaturo popularnih priimkov, kot so Dončič, Vilfan, Leskovar in drugi. Pa niti njemu samemu ni uspelo pridobiti dovolj glasov volivcev, zato ni prišel v parlament. Tako se je zgolj zaradi politične kombinatorike v koaliciji dokopal do ministrskega položaja. Sledil je še poraz na evropskih volitvah, saj njegov kandidat Igor Šoltes ni dobil dovolj glasov, na položaj državnega sekretarja za šport pa mu ni uspelo vsiliti niti nekdanjega košarkarja Petra Vilfana. Res pa je, da mu je nedavno uspelo odstraniti sposobnega vojaka in načelnika GŠ SV, očitno bi se rad znebil zaupnika vojaškega sindikata, ker naj bi ta podprl zelo upravičeno interpelacijo proti njemu.

Na koncu vendarle upam, da naša demenca ni prehuda in da bomo g. Karlu Erjavcu končno dejali: Ne, hvala!

Komentarji: