Larifari

Za naše levičarje in njihove podpornike je pomembna oblast in samo oblast, samo zmage in zmage.

Objavljeno
15. maj 2019 05.00
Posodobljeno
15. maj 2019 05.00
»Gospodje s tranzicijske levice bodo spet nagradili svoje kandidate in jih namestili na najboljša mesta.« Foto Leon Vidic
Ive A. Stanič, Kočevje
Ive A. Stanič, Kočevje
Smo pred evropskimi volitvami. Spet bomo v časopisju občudovali nenavadno in pravljično lestvico priljubljenih politikov.

Gospodje s tranzicijske levice bodo spet nagradili svoje kandidate in jih namestili na najboljša mesta. Na vrhu lestvice bomo zaman iskali prvaka opozicije Janeza Janšo, ki je na zadnjih parlamentarnih volitvah zmagal z velikansko razliko v glasovih. Janšo bomo sicer našli, vendar ne pri vrhu lestvice, pač pa na zadnjem ali predzadnjem mestu.

To so zagotovo najbolj nenavadna merila oziroma izračuni, ki jih verjetno v resnično demokratični družbi ne uporabljajo več. To dovolj nazorno kaže, da so merilci priljubljenosti v službi nekoga, ki ga morajo ponižno ubogati in ljudstvu sporočiti že vnaprej določene rezultate.

image
»Na vrhu lestvice bomo zaman iskali prvaka opozicije Janeza Janšo.« Foto Reuters


Takemu ugotavljanju javnega mnenja po domače rečemo »larifari«. Le kdo ne bi prepoznal sprevrženega trika? Sicer pa je za tranzicijsko levico takšen predvolilni prikaz priljubljenosti izredno uporaben način, saj jim prinaša uspeh že vrsto let. Pristranskost ni pomembna, pomembna je zadovoljitev osebnih in strankarskih interesov.

Za naše levičarje in njihove podpornike je pomembna oblast in samo oblast, samo zmage in zmage. Odgovornosti pa nobene!


Preberite tudi


Pred evropskimi volitvami najbolje kaže SDS