Pismo zunanjega ministra Logarja

Zunanja politika ni namenjena neznačajnemu tožarjenju lastne države v tujini.

Objavljeno
19. maj 2020 05.00
Posodobljeno
19. maj 2020 07.24
Sramotno pismo, ki ga je v Bruselj o »krivosodju« v Sloveniji, je le še ena od siceršnjih nesprejemljivih potez ministra Logarja in stranke SDS. Foto Jure Eržen
Janez Šinkovec, Dol pri Ljubljani
Janez Šinkovec, Dol pri Ljubljani
Sramotno pismo, ki ga je zunanji minister Anže Logar poslal evropski komisiji v Bruselj o »krivosodju« v Sloveniji, je le še ena od siceršnjih nesprejemljivih potez ministra in stranke SDS.

Že v preteklosti je Janez Janša tožaril Slovenijo v tujini, kar niti ne preseneča, saj je to v skladu z njegovim stališčem do vseh drugače mislečih.

Sedanje naravnost pobalinsko vedenje ministra, ki navsezadnje razmer v pravosodju niti dobro ne pozna, še pred tem pa pismo, ki napada neodvisnost slovenskih medijev – in se je minister Logar z njim povsem strinjal –, pa presegata mejo, ko bi morali koalicijski partnerji udariti po mizi in sodelovanju v takšni vladi dati slovo.

A to se ni in se verjetno tudi ne bo zgodilo. Počivalšku, Pivčevi in njunima strankama z že zapravljenim renomejem je preveč do trenutne »slave« in dobrih plač, da bi se zoperstavili takšnemu sramotnemu ravnanju.

Zunanja politika ni namenjena neznačajnemu tožarjenju lastne države v tujini. Probleme in nesoglasja je treba reševati v domačem okolju. Ravnanje Logarja zato presega vse razumne meje.