Poslanci, vaš egoizem ni vrednota

Če imate kaj časti, najprej rešujte probleme slovenske družbe, šele nato svoje udobne naslonjače.
Fotografija: Poslanci, vaša odgovornost za dobrobit naroda je daleč pred vašimi neupravičenimi privilegiji. Foto Voranc Vogel
Odpri galerijo
Poslanci, vaša odgovornost za dobrobit naroda je daleč pred vašimi neupravičenimi privilegiji. Foto Voranc Vogel

Ali se zavedate, da vas je na parlamentarnih volitvah izvolilo pretežno revno slovensko ljudstvo? Kako jim boste poplačali njihova pričakovanja?

Po ustavi je Slovenija socialna država (ne socialistična!), torej, zakaj vam ni mar, da bi najprej rešili slovenski problem revščine in šele nato pomislili na svoje poslanske privilegije? Vaša odgovornost za dobrobit naroda je daleč pred vašimi neupravičenimi privilegiji.

Zakaj neupravičenimi privilegiji? Ker v službo prihajate pretežno zato, da se »greste igrice potapljanja ladjic«. Te ladjice so nasprotne ali pa kar vse konkurenčne stranke. Niste pokazali, da vam je mar za Slovenijo in njene ljudi. Ni vam mar za revne družine in njihove otroke. Ni vam mar za mlade družine in študente brez stanovanj. Ni vam mar za naše (mlade) strokovnjake, ki odhajajo v tujino in nimajo pogojev, da bi se vrnili. Ni vam mar za delavce, ki s svojim zaslužkom ne morejo preživeti ne sebe ne družine. Ni vam mar za pozabljene starostnike in revne pokojnine. Ni vam mar za ničvredno zakonodajo, ki revne kaznuje, korupcijo pa dovoljuje. Ta zakonodaja tudi onemogoča investicije in razvoj. Ni vam mar, da bi zaustavili razprodajo Slovenije. Torej, povejte, za kaj vam je mar – »poleg potapljanja ladjic«?

Prosim, če imate kaj časti, najprej rešujte probleme slovenske družbe, šele nato, če sploh, ste upravičeni, da si dekorirate svoje udobne naslonjače. Takšni, kot se danes kažete s svojimi zahtevami ob zelo slabem delu, niste v čast svojemu narodu. (Če je kdo izjema, se mu opravičujem!)

Komentarji: