Samostojni podjetnik Osnovna šola s. p.

Rad bi postal podjetnik za dejavnosti osnovna šola, srednja šola in bogoslovje. Prosim za napotke.

Objavljeno
21. avgust 2019 05.00
Posodobljeno
21. avgust 2019 05.00
Namignite mi, kakšno mešanico učbenika naj napišem za predmet biologija med Darwinovim naukom in Svetim pismom. Foto Jure Eržen.
Vinko Korošak, Šempeter pri Gorici
Vinko Korošak, Šempeter pri Gorici
Rad bi postal podjetnik za dejavnosti osnovna šola, srednja šola in bogoslovje. Našo politiko, »desne« in »leve«, prosim za napotke, kaj moram storiti, da dobim vsa dovoljenja, koliko denarja moram imeti in koliko mi bo dala država.

Sem univerzitetno izobražen, včasih sem bil pobožen, danes nič več (ker sem moral bežati pred božjim namestnikom!), sem idealist, rad pomagam revnim (zaradi česar so me mnogi izkoriščali kot molzno kravo), boga se ne bojim, hudiča pa ponoči in podnevi. Povejte mi tudi, je to profitna dejavnost, ali gre samo za to, da preganjam hudiča? Namignite mi, kakšno mešanico učbenika naj napišem za predmet biologija med Darwinovim naukom in Svetim pismom, da bo volk sit in koza cela, kakor rečejo naši kmetje, ki se danes tolčejo z volkom zaradi koz ...

Hvala za vaš hitri odziv, ki je pri nas zlato pravilo, ko gre za pisarniške predale. Več vprašanj bom imel, ko mi naštejete veljavne predpise. Sem tudi pravno izobražen, vendar se naših pravnih labirintov bojim, ker imajo dva izhoda: desnega in levega. Ne pustite me, da zastaram!