Starši »v akciji«

V teh nekaj stavkih sem ponazorila le centimeter z norega metra, ki ga zganjajo nekateri.
Fotografija: FOTO Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO Shutterstock

Takole je: če bi tudi sama ne bila mama in bi skupaj z možem ne imela velike sreče, da sva vzgojila dvoje odličnih odraslih ljudi, se pač ne bi upala oglašati ob strašni »golažijadi«, ki jo kuhajo sedanji starši oziroma kar cele organizirane skupine. Po njihovo je šola prezahtevna, učni programi neprimerni, preverjanja znanja nepotrebna, ocenjevanje je odveč in tako naprej.  Skratka, res imam občutek, da bi se osnovna šola morala vrniti na raven vrtca ...

Najnovejša je še izmišljija, da zdravnik in medicinske sestre v bolnišnici niso dovolj za bolnega otrok, pač pa mora gospa mama tam preživeti ves dan, zato iztržiti bolniški stalež  in menda še popolno postrežbo ... Zelo težko bolnih otrok k sreči vendarle ni tako zelo veliko in za takšne bi bile te zahteve morda upravičene. Toda gospe mamice (po izkušnjah nekaterih) ves dan v bolnici poleg otroka »srfajo« po medmrežju in družbenih omrežjih, znajo pa s svojo prisotnostjo tudi ovirat zdravstveno osebje pri strokovnem delu ... Torej?

V teh nekaj stavkih sem ponazorila le centimeter z norega metra, ki ga zganjajo nekateri. Seveda, šola in šolski programi nikoli niso bili ( in ne bodo ) brez napak, toda sedanjo osnovno šolo so končali mnogi, premnogi, ki danes nekaj pomenijo, ki niso zgolj kakšni uradniki, mali pravniki, pač pa so ustvarili mnogo dobrih rezultatov. In preživeli so to strašno »torturo«! Ne da bi se vozili v šolo z največjim BMW- jem, ne da bi deklice pri desetih imele polakirane nohtke in poblondirane lase kot mamica ...

Mamice, k svojim otrokom v bolnico pohitite v svojem prostem času, z bolniškimi vam ni treba obremenjevati vaših delodajalcev in sodelavcev, pa še z očkom se lahko dogovorita vsaj o tem, da se bosta pri otročku menjala, ko bo kateri od vaju prost, in bo deljena odgovornost morda tudi dobro vplivala na vajino zvezo.
In – da, otroci zrasejo. Za vaše bolezenske »izlive« vam ali ne bodo hvaležni, ali pa boste, ko bodo odrasli, sami grenko obžalovali svoja sedanja napačna ravnanja!


Povezane vsebine

Pikalo z avtorji peticije o spremembah v šolskem sistemu

Komentarji: