AMZS lastniško vstopil v Nervtech

Podjetje razvija visokotehnološke simulatorje vožnje, opremljene s sodobno bio in nevrometrično senzoriko.
Fotografija: AMZS in Nervtech bosta sodelovala na področju zagotavljanja rešitev za še večjo varnost v prometu. FOTO: Arhiv AMZS
Odpri galerijo
AMZS in Nervtech bosta sodelovala na področju zagotavljanja rešitev za še večjo varnost v prometu. FOTO: Arhiv AMZS

Ljubljana - AMZS je lastniško vstopil v zagonsko podjetje Nervtech, ki razvija visokotehnološke simulatorje vožnje, opremljene s sodobno bio- in nevrometrično senzoriko ter simulacijska okolja za evaluacijo voznikov in zajem podatkov.

Na ta način AMZS uresničuje strategijo investiranja v rešitve, ki bodo prispevale k še večji varnosti na cestah, hkrati pa krepi, kot so zapisali v sporočilu za javnost, svojo vlogo enega najpomembnejših deležnikov na področju izobraževanja voznikov.
 

Za lažji dostop do vrhunskega usposabljanja


Pri učenju in treniranju vožnje vse pomembnejšo vlogo pridobivajo simulatorji vožnje, zato se je tudi AMZS pod vodstvom direktorice Lucija Sajevec odločil za sodelovanje s podjetjem Nervtech, ki ga vodi Matej Vengust. Na ta način bo v proces učenja in pridobivanja vozniških izkušenj vključil »nevro & motion« simulator vožnje in simulacijsko okolje, temelječe na kognitivni umetni inteligenci (CAI).

Cilj sodelovanja je čim več voznikom omogočiti lažji dostop do vrhunskega usposabljanja in treninga vožnje – tako vožnje v običajnem prometu kot soočanja s kriznimi prometnimi situacijami, zahtevnimi vremenskimi razmerami in nepredvidljivostjo drugih udeležencev v prometu.

Vloga AMZS v sodelovanju s podjetjem Nervtech bo tudi razvoj in testiranje novih tehnoloških rešitev na področju bio- in nevrosenzorike, simulacij različnih prometnih situacij ter avtonomne vožnje.

Tečaj varne vožnje za voznike avtobusov v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. FOTO: Leon Vidic/Delo
Tečaj varne vožnje za voznike avtobusov v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. FOTO: Leon Vidic/Delo


AMZS ima na področju izobraževanja voznikov dolgoletno tradicijo in izkušnje. Že več kot desetletje svoje poslanstvo varne mobilnosti uresničuje tudi z AMZS Centrom varne vožnje na Vranskem, ki je najsodobnejši ne le v Sloveniji, temveč v širši regiji.

Komentarji: