Predstavitvena informacija

Devet razlogov za nakup električnega skiroja

Električni skiroji so postali popularen način alternativnega prevoza. Od leta 2017 se je prodaja v Sloveniji povečala za 10-krat.
Fotografija: Električni skiro je vedno bolj popularno prevozno sredstvo. Foto: Big Bang
Odpri galerijo
Električni skiro je vedno bolj popularno prevozno sredstvo. Foto: Big Bang


Vas zanima, kaj je obnorelo širni svet in ga prepričalo za nakup električnega skiroja? To ni zgolj finančni vidik, temveč tudi svoboda, zdravstveni razlogi, zabava in še marsikaj.

1.    Prihranek prav vsak dan
Ste že kdaj sešteli vse potne stroške, ki jih imate za pot v vrtec, šolo, trgovino in nazaj domov? Z elektriko, še posebej če vaše prevozno sredstvo polnite na delovnem mestu, vsekakor prihranite.

2.    Ceneje od avtomobilov
V primerjavi z avtomobilom se nam nakup električnega skiroja povrne v nekaj mesecih. Če plačujete 200 evrov obrok za lizing za avtomobil, si lahko sami izračunate, koliko hitro boste odplačali malenkost dražji električni skiro.

Skiro je priročen in preprost za uporabo pa tudi prijazen do okolja. Foto: Big Bang
Skiro je priročen in preprost za uporabo pa tudi prijazen do okolja. Foto: Big Bang


3.    Več zasebnosti
Res je, tudi z javnim prevozom lahko prihranite nekaj denarja, a vožnja z avtobusom ali vlakom ima tudi svoje negativne plati. Ob gneči na cesti avtobusi zamujajo, posledično lahko zamudite tudi vi. Da ne omenjamo živcev, ki jih zapravite med čakanjem na postaji, in drenjanja z drugimi potniki. Na električnem skiroju ste svobodni in sami svoj šef.

4.    Enostavno polnjenje med delovnim časom
Tisti, ki še nimajo električnega skiroja, razmišljajo, da bodo najverjetneje imeli težave pri iskanju lokacije za polnjenje svojih eko konjičkov. V resnici polnjenje zahteva toliko vtičnic kot telefon. Električni skiro lahko polnite kar poleg pisalne mize na delovnem mestu, dodatni stroški za delodajalca pa so zanemarljivi.

5.    Odličen način vadbe
Menite, da z električnimi skiroji ne telovadite? Motite se. Vožnja z njimi je veliko bolj intenzivna, kot mislite. Noge se bodo upirale hrapavemu terenu, roke bodo pripomogle k stabilizaciji, vključiti boste morali tudi trebušne in hrbtne mišice … Kaj, če bi tudi z električnimi skiroji skrbeli za zdrav življenjski slog?

Vožnja z električnim skirojem aktivira celo telo. Foto: Big Bang
Vožnja z električnim skirojem aktivira celo telo. Foto: Big Bang


6.    Ekološka usmerjenost
S širjenjem svetovnega prebivalstva se viša tudi stopnja za okolje škodljivih plinov. Vsi se dobro zavedamo, kaj nas čaka v prihodnjih letih, če ne bomo spremenili načina mišljenja. Nakup električnih vozil je prvi korak k čistemu planetu, ki ga bomo pustili svojim potomcem.

7.    Širjenje socialne mreže
Ob nakupu električnega skiroja se življenjski slog osebe spremeni. Dnevne rutine so drugačne, spremeni se perspektiva gledanja na svet, naenkrat imate nove možnosti za transport. Spremenjena dnevna rutina vam bo prinesla nove izkušnje, s katerimi boste spoznavali nove ljudi, širjenje socialne mreže pa je vedno zabavno.

8.    Boljše poznavanje mesta
Mesto bolje spoznate, če ga obidete peš kot pa v avtu. Še večjo svobodo pa boste občutili, če ga boste raziskovali na električnem skiroju. Seznanite se z vsemi podrobnostmi, ki se skrivajo v njem, zaužijte vsak skriti kotiček, poslušajte zvoke iz ozkih uličic …

9.    Izogibanje javnim »bacilom«
Ste se kdaj vozili v avtobusu, neznanec poleg vas pa je nenehno kašljal? Zrak je poln virusov, ki jih niti ne opazimo in se jih sploh ne zavedamo, so pa na drogu pred vrati, na sedežih, na gumbu za odpiranje vrat … Električni skiroji ne bodo naredili zidu okrog vas in vas rešili vseh letečih virusov, a kljub temu lahko malenkost pomagajo pri večji odpornosti.