Eko sklad razpisal nove subvencije za občine

Tokrat so spodbude namenjene nakupu vozil za prevoz potnikov in komunalih vozil.
Fotografija: Spodbude bodo namenjene le za vozila na električni pogon in na gorivne celice.
Odpri galerijo
Spodbude bodo namenjene le za vozila na električni pogon in na gorivne celice.

Ljubljana – Eko sklad je objavil nova javna poziva za dodeljevanje spodbud občinam za nakup vozil za prevoz potnikov ter komunalnih vozil. Kot je razbrati iz pozivov, bo nepovratna finančna spodbuda znašala do 80 odstotkov vrednosti cene posameznega vozila, vendar ne več kot 300.000 evrov za električno in 500.000 evrov za vozilo na vodik.

Nepovratne finančne spodbude občinam za nakup vozil za prevoz potnikov bodo po novem dodeljevali na območju celotne Slovenije, ne le na območju občin s sprejetim odlokom o načrtu za kakovost zraka, kot doslej, so za STA pojasnili na Eko skladu.

Po novem bodo spodbude namenjene le za nakup novih vozil za cestni promet na električni pogon ali na vodik, ne več za avtobuse na plin in priključne hibridne avtobuse. Novi javni poziv vključuje tudi vozila kot so kombiji, minibusi in cestni turistični vlakci.

Nov javni poziv za dodeljevanje spodbud občinam za nakup novih komunalnih vozil po novem vključuje še spodbude za delovna vozila oziroma stroje, namenjene vzdrževanju javnih površin.

Komentarji: