Od junija iz Ljubljane direktno v Dubrovnik in Split  

FlixBus je tudi to pomlad povečal število povezav in frekvenco prevozov potnikov po Evropi.

Objavljeno
30. april 2019 14.30
Posodobljeno
30. april 2019 14.39
Zeleni avtobusi so na poti v 29 držav. Foto Jure Eržen/Delo
B. K.
B. K.
Vodilni ponudnik prevozov potnikov v Evropi, FlixBus, je tudi letos povečal število in frekvenco direktnih povezav z različnimi evropskimi mesti. Kot so sporočili iz družbe, ponuja poleg novih direktnih povezav iz Ljubljane v Pariz, Krakov in do letališča v Baslu tudi večjo pogostnost odhodov zlasti v Nemčijo, Italijo in Avstrijo. Portorož in Koper denimo direktno povezuje z Istro, in sicer z dvema odhodoma na dan iz Pule, Rovinja in Umaga.

Naslednji val novih FlixBusovih linij je načrtovan od junija dalje. Zeleni avtobusi bodo Ljubljano povezali z najjužnejšim delom Hrvaške. Potniki iz Ljubljane proti Splitu bodo lahko izbirali med tremi odhodi na dan. FlixBusi bodo imeli odhode v Dubrovnik, ene najpopularnejših poletnih destinacij na Hrvaškem, vsak dan ob 21.05. Bled bo prav tako povezan z Budimpešto.

Ljubljana je s skoraj 90 pričakovanimi dnevnimi odhodi v sezoni v mnoga evropska mesta postala pomembno središče za poslovne potnike, študente in turiste s celega sveta. S FlixBusom so postale cenovno ugodnejše destinacije in države, ki so bile nekoč težko dostopne, načrtovanje potovanja pa lažje in hitrejše.

Linija zelenih FlixBusovih avtobusov zajema 29 držav in povezuje 2000 destinacij s 350.000 dnevnimi povezavami. Potnikom, ki potujejo po Evropi, so na voljo brezplačen Wi-Fi, vtičnice, več prostora med sedeži, brezplačna prtljaga in možnost zamenjave in odpovedi rezervacije do 15 minut pred odhodom.