Renault v Franciji z lastno proizvodnjo zaščitnih mask

Za ta projekt bodo postavili tisoč kvadratnih metrov veliko stavbo, v kateri bodo proizvodna linija in prostor za logistiko.
Fotografija: Proizvodna linija za izdelavo kirurških mask. FOTO: Arhiv podjetja Renault
Odpri galerijo
Proizvodna linija za izdelavo kirurških mask. FOTO: Arhiv podjetja Renault

Ljubljana – Skupina Renault bo v svoji tovarni Flins v Franciji julija začela lastno proizvodnjo zaščitnih mask, s katerimi bo zadovoljila potrebe za zaposlene v vseh svojih podružnicah in v komercialni mreži v Evropi, tj. v industrijskih obratih in terciarnih dejavnostih, Renaultovi lastni in koncesijski prodajno-servisni mreži.

S svojo proizvodno linijo bodo lahko izdelali do 1,5 milijona kirurških mask na teden. Vsa strojna oprema in za izdelavo uporabljeni materiali bodo francoskega ali evropskega porekla, so sporočili iz Renaulta. Za ta projekt bo v okviru tovarne Flins treba postaviti tisoč kvadratnih metrov veliko stavbo, v kateri bodo proizvodna linija za maske in prostor za logistiko. Izdelane maske bodo poslali v Renaultovo skladišče Sofrastock v kraju Saint André de l'Eure v Franciji, od koder bodo z njimi oskrbovali vse podružnice. Skupina Renault ima po svetu 40 proizvodnih obratov, 12.700 prodajnih mest in več kot 180.000 zaposlenih.
 

Proizvodna linija s samodejnimi funkcijami

 
Proizvodna linija samodejno izvaja ultrazvočno varjenje in opravlja razne stopnje izdelave, kot je odvijanje netkanega blaga, rezanje in namestitev nosnega mostička, varjenje in obrezovanje, obračanje maske, odstranitev in varjenje elastike. Nadzor s kamero omogoča preverjanje proizvodnega postopka in zagotavlja zelo visoko raven kakovosti. Izdelovalec proizvodne opreme bo v juniju opravil šolanje okrog dvajsetih zaposlenih, ki bodo skrbeli za izdelavo mask. Proizvodna linija bo skladna z varnostnimi standardi Skupine, maske pa bodo certificirane po veljavnih normah, je še zapisano v sporočilu za javnost.
 
Z nabavo francoske tehnologije za proizvodnjo zaščitnih mask namerava Skupina dolgoročno rešiti oskrbo, se izogniti tveganju pomanjkanja, zamud in rasti cen, hkrati pa prispevati k zmanjšanju silnega pritiska zaradi velikega povpraševanja na trgu.
Omenjena odločitev je bila sprejeta po posvetovanju z zdravniki in oddelkom skupine za higieno, zdravje in okolje in je v skladu z lokalno uvedenimi zdravstvenimi ukrepi, katerih poglaviten cilj je skrb za zdravje vseh, ki so udeleženi pri obujanju gospodarske aktivnosti.

Komentarji: