Koliko se jih je v drugem roku prijavilo na fakultete?

Interaktivno aplikacijo za študente smo osvežili s podatki o številu prijavljenih v drugem roku.

Objavljeno
08. september 2015 12.15
Ti. Kr., Ozadja
Ti. Kr., Ozadja

Ljubljana − Program, na katerega se je v drugem roku glede na (majhno) število razpisanih mest prijavilo največ mladih, je športno treniranje, ki ga izvaja fakulteta za šport. V drugem roku je bilo razpisano le eno mesto, za katero se poteguje 21 kandidatov. Sledita visokošolska programa predšolska vzgoja na mariborski pedagoški fakulteti, kjer sta dve razpisani dve mesti in 34 prijavljenih, ter delovna terapija na ljubljanski zdravstveni fakulteti, ki ima eno mesto, na katero se je prijavilo 16 kandidatov.

Največ mladih si v drugem roku želi na visokošolski program, ki ga izvaja ljubljanska ekonomska fakulteta, in sicer 149, sprejeli jih bodo 46. Le dva manj sta se prijavila na študij poslovne ekonomije mariborske ekonomsko-poslovne fakultete.

Omejitev ima poleg omenjenih petih še 80 študijskih programov, bodisi javnih ali s koncesijo. 

Kakšna bo omejitev in kdo bo sprejet na izbrani študijski program, bo znano do 24. septembra. Še prej, do 16. septembra, bodo objavljeni rezultati splošne mature, medtem ko so tisti, ki so srednješolsko znanje dokazovali na poklicni maturi, rezultate izvedeli včeraj. 

Vpis študentov, sprejetih v drugem roku, bo na fakultetah od 25. do 30. septembra.