Slovenska smučišča - celostni pregled, analize in aktualne informacije

Na novem Delovem portalu je na voljo vse v zvezi z domačimi smučišči. Razen snega.
Objavljeno
28. december 2016 15.20
Voranc Vogel
Voranc Vogel

Ljubljana - December spet drži v negotovosti smučarje, ki bi se želeli čim prej spustiti po belih strminah. Skrbnikom slovenskih smučišč je sicer večinoma uspelo umetno zasnežiti vsaj kakšno od prog, a vijuganje po ozkih belih zaplatah, obkroženih z blatom, ni idila, ki bi si jo želela večina.

Kljub temu, ali pa prav zato, v uredništvu Dela zaganjamo novo spletno stran Slovenska smučišča. Zbrali smo vse potrebne informacije za veselo, predvsem pa boljšo smuko v Sloveniji. Zbrali smo precejšnjo količino podatkov in jih oblikovali v želji, da bi slovenske strmine predstavili na drugačen, bralcem bolj prijazen in uporaben način.

Na zemljevid smo postavili vsa slovenska smučišča in jih opremili z najbolj bistvenimi uporabnimi informacijami, največjim devetim smučiščem (po dolžini prog) pa smo namenili še posebno pozornost.

Največjih devet lahko tako primerjate po težavnosti, zasedenosti naprav, ceni za kilometer proge in si ogledate, katero od njih je imelo v povprečju zadnjih petih sezon največ obratovalnih dni. Pri vseh večjih smučiščih so na voljo še aktualni podatki o vremenu in delovanju naprav, stanje na terenu pa lahko preverite tudi s pomočjo spletnih kamer.

V prihodnjih dneh in tednih bomo spletno stran smucisca.delo.si še izboljševali in dopolnjevali z vsebino, povezano s smučanjem, dogodki na smučiščih in vsem kar še sodi poleg.

Preberite tudi obširno temo o smučarskem poslu in izzivih, ki mu jih postavlja globalno segrevanje.

Veselo raziskovanje in dobro smuko v novem letu!