Punk še ni umrl

Tolminski Punk Rock Holiday 2016 je v petih letih zlezel na sam vrh festivalskih dogajanj v Evropi.

Objavljeno
12. avgust 2016 14.39
Punk rock holidays festival
D. M.
D. M.

Tudi letos poteka na čudoviti lokaciji v Tolminu. Iz prizorišča festivala je možen dostop do dveh plaž smaragdno zelene reke in hkrati do Triglavskega narodnega parka. Letošnja punk histerija se je začela 8. avgusta ter se pocelih 5 dneh danes zvečer konča. Letos si oder delijo bendi kot so Agnostic Front, Flag, Strung Put, Donots, A Wilhelm Scream, The Toaster, Total Chaosm, Nofx in drugi.

Čeprav se festival Punk Rock Holiday Tolmin po velikosti težko kosa z večjimi festivali po evropi, kot sta Lollapalooza ali Nova Rock, ima Punk Rock Holiday svoje prednosti, ki so definitivno vredne razmisleka. Poleg nepozabnih koncertov nudi festival tudi kvalitetno bivanje v naravi, kopanje v Soči in Tolminki ter obisk Triglavskega narodnega parka. V avgustovski vročini je takšen prostor pravi raj na zemlji. Kampiranje je za obiskovalce festivala brezplačno. Dobro je poskrbljeno tudi za hrano in pijačo po dostopnih cenah. Z mislijo na vegane in vegetarijance, pa je za njih na festivalski plaži postavljen poseben kotiček.

Fotografije delovega fotografa Jožeta Suhadolnika, ki že nekaj desetletij spremlja punk sceno v Sloveniji, so zelo zgovorne same po sebi in sem prepričan, da ne rabijo opisa.