Popkulturni pogovori: Jože Robežnik

Ta teden v Vikendovem podcastu gostimo televizijskega voditelja Jožeta Robežnika, s katerim smo klepetali o televiziji in spletu.
Objavljeno
29. november 2017 17.48
Teja Roglič, Vikend
Teja Roglič, Vikend

O tem, kaj je Stvar
To je youtube serija, ki si želi biti pogovorna oddaja. Ljudje ji rečejo vlog, a ni pravi vlog, saj v vlogih ljudje povedo, kaj se jim je zgodilo tisti dan, Stvar pa ima temo. Še najboljši opis je, da je Stvar poceni spletna pogovorna oddaja.

Na podkaste se lahko naročite neposredno na iTunes ali pa si bližnjico do njih uredite v kateri od aplikacij za mobilne telefone ali na SoundCloudu. Tukaj pa lahko dostopate še do rssja.

O tem, ali je spletni vplivnež (influencer) ali to besedo sovraži
Seveda mi gre ta beseda na živce. Grozno je, da samega sebe označiš za spletnega vplivneža. Povsem zgrešeno je, da nekdo, ki ima veliko sledilcev, v vseh objavah promovira izdelke. Tisti spletni vplivneži, ki jih jaz spremljam, večinoma so iz ZDA, se vedejo kot novinarji, povedo namreč, kdo jih je sponzoriral in kako. Tudi če izdelke fotografirajo na lepi podlagi, jih skritizirajo, če si to zaslužijo. Povabijo jih na dogodke, dobijo darilno vrečko, a vedo, da ne morejo vsega pohvaliti, če hočejo ohraniti svojo kredibilnost.

O Vikend paketu
Z ekipo se res dobro razumemo, urednik Tomaž Kregar super razume koncept popoldanske televizijske zabave. Imamo dobre goste, ne obljubljamo pa ljudem, da jim bo raztrgalo gate. Lepo je to delati, odlično je, ker gre oddaja v živo.

O tem, kaj on rad gleda na televiziji in spletu
Rad gledam dokumentarce na TVS, kdaj pogledam nedeljski intervju na TVS, na Netflixu gledam Brooklyn 99, včasih sem za odklop možganov gledal Jimmyja Fallona, Jimmyja Kimmla in Grahama Nortona, Stephen Colbert pa je že preveč pameten zame. To gledam kar na youtubu. Hja, v mojo dnevno sobo vse bolj sili youtube.