Popkulturni pogovori: Stripovski filmi

Ob novem Thoru in Ligi pravičnih v Vikendovem podcastu govorimo o stripovskih filmih in besedo smo dali tudi 14-letni Katji.
Objavljeno
23. november 2017 15.27
M. K., Vikend
M. K., Vikend

V tednu, ko smo praznovali dan otroka in so otroci prevzeli pomembne vloge v politiki, medijih, gospodarstvu, šolstvu, športu in kulturi, smo tudi na Vikendu v ospredje postavili mlado generacijo: tokratno kolumno nam je spisala 14-letna Katja:

Marvel ni samo še ena franšiza

V devetem razredu je časa za razvedrilo malo: šola, treningi, izbira srednje šole, priprava na nacionalna preverjanja znanja. Vendar pa, ko imam vsaj malo prostega časa, poleg druženja s prijatelji rada berem ali pogledam dober film. Včasih kar oboje: trilogiji Igre lakote in Razcepljeni sem na primer najprej prebrala v slovenščini, potem v angleščini in nato še gledala filme.

Ena mojih najbolj priljubljenih filmskih franšiz pa so Marvelovi filmi. Z njimi sem se seznanila, ko sem videla Thora, od takrat do danes pa sem pogledala veliko večino filmov tega studia. Thor me je preprosto navdušil, zdel se mi je eden najboljših filmov, kar sem jih kdaj videla. Zgodba, dobra igralska zasedba in veliko akcije so to, kar pri njem najbolj cenim in kar bi rekla, da so značilnosti večine Marvelovih filmov. Tudi njihov najnovejši, Thor: The Ragnarok, me ni razočaral, zdi se mi, da je bil bolj barvit in smešen kot drugi, je pa res, da imajo Marvelovi junaki vedno zabavna besedila in zanimiv zaplet, pa tudi na to, da bo igra izvrstna, se lahko zaneseš. Poleg tega tokrat ni manjkalo akcije in drznosti.

Na podkaste se lahko naročite neposredno na iTunes ali pa si bližnjico do njih uredite v kateri od aplikacij za mobilne telefone ali na SoundCloudu. Tukaj pa lahko dostopate še do rssja.

Kljub vsemu ti filmi med mojimi vrstniki pri nas niso tako priljubljeni kot na primer v Ameriki, kjer so vedno med najbolj gledanimi, nekateri so videli enega Marvela ali dva, večinoma pa imajo raje komedije ali grozljivke. A moje navdušenje nad Maščevalci, Iron Manom, Stotnikom Ameriko, Thorom, Črno vdovo in drugimi ni in ne bo zbledelo, saj zame to ni le ena svetovnih filmskih franšiz, ampak tudi pomemben del mojega prostega časa. A ker je vedno prostor za kaj novega, grem pogledat še konkurenco: Ligo pravičnih.