Popkulturni pogovori: Znan obraz ima svoj glas

Sodelavci Vikenda smo soočili mnenja o četrti sezoni Znanega obraza in o razvedrilu na slovenskih televizijah.
Objavljeno
28. september 2017 17.44
Teja Roglič, Vikend
Teja Roglič, Vikend

Vrnil se je šov Znan obraz ima svoj glas in po prvi oddaji so gledalce najbolj zmotili pogosti oglasni bloki, eden od njih lahko traja tudi sedem minut. In če ustvarjalcem oprostimo, da med nastopi oglasne bloke potrebujejo tudi zato, da pripravijo sceno za naslednjega tekmovalca, ni jasno, kako je lahko oddaja še vedno dolga tri ure, čeprav so skrajšali ocene sodnikov in ukinili ruleto, ki je določala naslednje preobrazbe. Ponavljajočih se pohval sodnikov ne bomo pogrešali, ruleto pa še kako, po treh urah oddaje in neštetih oglasih si človek vendarle zaželi še nekaj zanimivega.

Konec koncev pa smo gledalci po treh sezonah razvajeni, v prvi sezoni nas je sezul že dober nastop, zdaj si želimo več. Tu je Pop TV v prejšnji sezoni rešil Tilen Artač z imitacijskimi standup točkami. V tej sezoni kot učitelj igre Artač ne more pokazati vseh svojih talentov, povsem nemogoče pa je tudi, da bi jih prenesel na tekmovalce. Spomladi nas je v šovu Zvezde plešejo razvadila tudi žirija z odlično kemijo, zato je zdaj ta, v kateri je res zabavna le Tanja Ribič, za gledalca padec na trda tla.

Na podkaste se lahko naročite neposredno na iTunes ali pa si bližnjico do njih uredite v kateri od aplikacij za mobilne telefone ali na SoundCloudu. Tukaj pa lahko dostopate še do rssja.

A Pop TV zmagovalnega konja ne menja, in zakaj bi ga, saj pri razvedrilnih oddajah ob koncu tedna nimajo konkurence. Branko Čakarmiš je pred kratkim za prilogo Svet kapitala izjavil, da nacionalka na žalost nima nobenega programa, ki bi zahteval njihov odziv. Na prvi pogled ostra izjava se izkaže za resnično, če pomislimo, da se Pop TV in Planet TV že ves mesec borita z domačo produkcijo, na TVS pa z njo sploh še niso začeli. Dokler se torej Planet TV ne opogumi s kakšno vikend razvedrilno oddajo in so paradne oddaje na TVS videti, kot da so bile posnete za otroški in mladinski program, nato pa so pomotoma pristale v sobotnem večernem terminu, popovce ponavljajoče se pohvale žirantov Znanega obraza verjetno ne skrbijo pretirano.