Tehnokamra: Trendi sejma Ces v Las Vegasu

Avtomobili, navidezna resničnost, 360-stopinjske kamere, droni, ultratanki prenosniki in bizarnosti s sejma zabavne elektronike.

Objavljeno
15. januar 2016 10.21
Matjaž Ropret, Lenart J. Kučić
Matjaž Ropret, Lenart J. Kučić

Prvi teden leta običajno prinese največji svetovni sejem zabavne elektronike, kjer se enako veliko kot na razstavnih prostorih dogaja v zakulisju. Letos sva dogodek v Las Vegasu po letu premora znova obiskala in v videu si lahko pogledate, kakšni so najini vtisi.

Na sejmu in tudi na predstavitvah in v pogovorih na hodnikih so prevladovali avtomobili in želja tehnološke industrije, da bi prodrla tudi na avtomobilsko področje. Ter na drugi strani upiranje avtomobilske industrije, ki stvari hoče početi po svoje.

Ogromno je bilo dogajanja, povezanega z navidezno resničnostjo, ki glasno trka na vrata množičnosti. Nenadoma se je pojavilo tudi veliko opreme za produciranje vsebin za navidezno resničnost.

Na sejmišču je tudi ves čas brenčalo, saj je bilo skoraj na vsakem koraku mogoče videti kakšen brezpilotni letalnik. Celo takega, ki naj bi bil namenjen osebnemu prevozu. Presenetili so prenosni računalniki, ogromno pa je bilo bizarnih »pametnih« in »povezanih« naprav, ki so le pogojno uporabne, od zobne ščetke do testa nosečnosti s povezavo bluetooth.

Kaj vse je bilo mogoče videti in slišati prejšnji teden v Las Vegasu, si poglejte v videu.