Adventni venčki, ki izpolnijo želje

Danes ob 10. 30 bo na Waldorfski šoli v Ljubljani tradicionalni božični sejem. Venčke zanj so pletli znani Slovenci.
Objavljeno
01. december 2017 14.35
Adventi sejem Waldorfska šola Ljubljana 29.11.2017 [Adventi sejem Waldorfska šola ]
H. K.
H. K.

Številni znani Slovenci so se tudi letos odzvali na povabilo Waldorfske šole Ljubljana in skupaj s starši njihovih šolarjev ustvarjali adventne venčke. Odziv še nikoli ni bil tako dober, pravijo v vodstvu šole, saj je ustvarjalna druščina v dobrih dveh urah spletla kar 120 božičnih mojstrovin.

Kanuist Benjamin Savšek s hčerko Foto: Tomi Lombar/Delo

Kakor se za 25-let­nico Waldorfske šole spodobi, se je zbralo rekordno število gostov, čeprav so se nekateri, ki prejšnja leta nikakor niso hoteli manjkati, opravičili zaradi bolezni. Skupaj s starši šolarjev se je nabrala dobra stotnija ustvarjalcev. Med najbolj zavzetimi stalnimi gosti, ki so tudi tokrat pletli dobrodelne venčke, je bila varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, ki je s seboj pripeljala kar tri sodelavke. Tudi pevka Regina, režiser Vojko Anzeljc, operni pevec Nace Junkar in oblikovalka Maja Štamol so med tistimi, ki se na povabilo redno odzovejo, nam je povedala predstavnica šole Branka Strmole Ukmar.

Številni udeleženci so prišli z otroki. Foto: Tomi Lombar/Delo

Unikatne venčke, ki jih bo mogoče kupiti na tradicionalnem božičnem sejmu Waldorfske šole – v soboto, 2. decembra, ob 10.30 –, so ustvarjali Alenka Košir, Barbra Drnač, Andrej Škufca, Benjamin Savšek, Mojca Mavec, Tomaž Draž in še bi lahko naštevali. Prav za vse, ki so za dobri namen prispevali svojo ustvarjalnost, je bilo to prijet­no druženje in obljubili so, da se bodo še vrnili. Desetletna tradicija božičnih sejmov je Waldorfski šoli Ljubljana do zdaj prinesla kar nekaj prihodka, saj so s prodajo venč­kov na leto zaslužili med devet in deset tisoč evrov. S tem denarjem, pravi Strmole Ukmarjeva, so si lahko privoščili marsikaj drugače nedosegljivega, denimo opremo za turno smuko, glasbila (celo klavir), opremili so naravoslovno in računalniško učilnico, uredili igrišče ob vrtcu.