Objavljamo srečne dobitnike nagrad

Nagradna igra se je končala! Med številnimi predlogi so vas najbolj navdušili izlet po Pokljuški soteski, Jezersko in še dokaj nepoznana lokacija, nad Begunjami na Gorenjskem.

Objavljeno
02. december 2018 09.00
Posodobljeno
02. december 2018 13.09
Po dolini Ravenske Kočne na Jezerskem. FOTO: Andreja Čibron Kodrin
J. Z. G.
J. Z. G.
Nedelova nagradna igra je bila zastavljena tako, da bomo lahko še dolgo uživali njene sadove, saj se je v mesecu in pol nabralo toliko vznemirljivih predlogov za sproščeno družinsko potepanje, da jih bo težko preveriti v eni sami pomladi ali poletju. Le shranite si ta članek, saj vam utegne priti še kako prav, ko se bo bližal konec tedna z lepim vremenom, vi pa brez idej, kam z živahnimi otroki, željnimi spoznavanja novih krajev. No, med številnimi predlogi – nekaj neuvrščenih vam prav tako predstavljamo v tabeli spodaj – so vas najbolj navdušili izlet po Pokljuški soteski, Jezersko in še dokaj nepoznana lokacija, nad Begunjami na Gorenjskem.

image
Seznam nagrajencev Nedelove nagradne igre Naj izletniška točka. Foto Delo


image
Naravni most na Pokljuki. FOTO: Blaž Račič
Končni zmagovalec tokratne Nedelove nagradne igre je torej Beno Bregant z Bleda, ki priporoča, da izlet začnemo v Krnici pri Zgornjih Gorjah, nato pa nas »srednje zahtevna, označena pot pelje skozi Pokljuško sotesko do Pokljuške luknje, galerij in naravnega mosta. Nadaljujemo lahko naprej na Zatrnik, kjer se v gostilni Pr Jagru pošteno – pa tudi dobro – okrepčamo. Otroci imajo na voljo igrala, poleti in pozimi, gostišče je stalno odprto. Od tod naprej so odprte poti na Barjanco, Hotunjski vrh, kjer lahko pogledate v Blejsko kotlino ali na Triglav, lahko pa jo uberete naprej na Pokljuko, saj je Gorenjska kar posejana z naravnimi biseri.« Beno bo za svoj trud poplačan z vikend paketom za vso družino v Ramada Resort Kranjska Gora, kjer bodo brez dvoma nadvse uživali!


V in med hribeUpamo, da boste s svojo družino čim večkrat na skupnih druženjih, z nasmehi na ustih, pordelih lic in vetrom v laseh!
Ne preseneča niti, da je glasovalce – skoraj tisoč jih je bilo – navdušil izlet po Jezerskem, saj ga je Andreja Čibron Kodrin z Raven na Koroškem res idilično in temeljito popisala, dodala pa še zelo lepe avtorske fotografije s tistih koncev. Če na hitro povzamemo, so tudi jesenski ali zimski dnevi primerni za izlet. »Planšarsko jezero je skoraj obvezna točka postanka vseh obiskovalcev, priljubljena pa je tudi sprehajalna pot od jezera do središča vasi, kjer si lahko ogledate staro cerkev, okoli 500 let staro Šenkovo domačijo in Jenkovo kasarno, v kateri je etnografski muzej, po katerem vas z živo pripovedjo popelje lastnica Olga Tičar, njena sestra Mija Murovec pa ohranja spretnost predelave volne avtohtone jezersko-solčavske pasme ovac in to tradicijo predstavlja tudi turistom.

image
Cerkev sv. Ožbalta na Jezerskem. FOTO: Andreja Čibron Kodrin


Pozimi, ko se narava odene v čudovito belino, je Jezersko raj za ljubitelje turnega smučanja, teka na smučeh, sankanja in drsanja na zaledenelem Planšarskem jezeru, medtem ko planinci lahko izbirajo med vrhovi, primernimi za enodnevne izlete: Pristovški Storžič, Goli vrh, Veliki vrh, Virnikov Grintovec, Storžič, Češka koča ... Za sprehajalce je primerna tudi tematska pot po dolini Ravenske Kočne. Urejena je tudi Jezerska kolesarska pot. Obiščete lahko še Doživljajski park. Adrenalinski je tudi vzpon po ferati do Češke koče, poučen pa pohod do partizanske bolnišnice Krtina. In še: kulinarična ponudba, denimo v Gostišču ob jezeru, Penzionu Valerija in na turističnih kmetijah, kjer ponujajo tudi nastanitve, je prav tako vedno na voljo.«
Andrejo čaka nagrada sto evrov v bruto vrednosti.


Balkon za ogled Julijskih Alp


Zelo nas veseli, da ste nas sodelujoči povabili na kakšne manj znane destinacije, med predlogi pa so se seveda pričakovano znašli tudi idilična Velika Planina, pa vedno znova osupljiva Logarska dolina, doživetij polna Kranjska Gora, večkrat nagrajena Koča na Dobrči, vedno gostoljubna Šmarna gora, poleti prijetno osenčeni in osvežujoči Iški vintgar ..., ki jih ravno z namenom, da izvemo še za kaj novega, tokrat nismo uvrstili v ožji izbor. Eden manj poznanih je predlog Maje Pančur iz Stahovice, ki si je z glasovanjem zagotovil tretje mesto.

image
Cerkev sv. Petra nad Begunjami. FOTO: JKolman/radolca.si

»Začnemo lahko v središču Begunj ali pod smučiščem Krpin, kjer sta veliko makadamsko parkirišče in okrepčevalnica z velikim otroškim igriščem. Na poti od Krpina do cerkve se nizajo: otroško igrišče, telovadni poligon, trim steza, trim koliba, pri Sankaški koči nad cerkvijo pa še dva tobogana. Sankaška koča, ki je nekaj minut dlje od cerkve sv. Petra, ima odlično razgledišče na Julijske Alpe in na odprti terasi ponuja okrepčilo. Izlet je primeren vse leto, v obe smeri pa traja približno uro in pol. Nedaleč od tod bo za otroke zanimiv obisk letališča v Lescah, kjer si lahko ogledajo športna letala in pojedo slastno sladico grmado,« je napisala Maja in si za nagrado prislužila 80 evrov (v bruto vrednosti).


Namigi za vsepovsod po Sloveniji


S po 40 evri pa bomo nagradili še preostalih sedem predlogov – v Dražgoše, na Gorjance, v Metliko in okolico, po Notranjskem, Kočevskem, na Talež na Jelovici, pa po Slovenj Gradcu. Upoštevanja vredni so tudi predlogi, ki jih tokrat nismo nagradili, si jih pa lahko ogledate v razpredelnici spodaj.

Za konec samo še tole: hvala vsem – predlagateljem izletov in glasovalcem – za prijazno sodelovanje, z upanjem, da boste s svojo družino čim večkrat na skupnih druženjih, z nasmehi na ustih, pordelih lic in vetrom v laseh! To je prava pot!