S Triglavom in Nedelom na Brdo

Triglav tek bo protokolarni park Brdo pri Kranju 7. septembra prevetril osmo leto zapored. Z Nedelovo nagradno igro do brezplačne prijavnine.
Fotografija: Generacije dobrih src. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Generacije dobrih src. FOTO: Jože Suhadolnik

Tekači in ljubitelji rekreacije se bodo prvo soboto v septembru podali na 8. Triglav tek. Da bo vsak kilometer v osrčju protokolarnega parka Brdo pri Kranju še lepši, se lahko na katerokoli od petih preizkušenj brezplačno pripravite v devetih krajih: v Ajdovščini, Celju, Kopru, Ljub­ljani, Luciji, Murski Soboti, Novem mestu, Slovenj Gradcu in na Brdu pri Kranju.

Treninge lahko obiščete ljubitelji rekreacije, ki se boste prijavili in poravnali štartnino za eno od preizkušenj.
Triglav tek je tradicionalni tekaški dogodek, s katerim Zavarovalnica Triglav spodbuja zdrav življenjski slog in aktivno preživljanje prostega časa družin, ekip sodelavcev in posameznikov.

Je edini tek, ki tekačem vseh generacij odpira vrata v protokolarni park na Brdu pri Kranju. Udeleženci teka na 10 kilometrov in polmaratona se podajo tudi v neokrnjeno naravo zaprtega dela lovišča.

Triglav tek je dogodek za boljšo oskrbo novorojenčkov. Na sedmih tekih doslej so organizatorji podelili donacije v skupni vrednosti 105.000 evrov. Prejelo jih je 17 zdravstvenih ustanov – 14 porodnišnic oziroma porodnišničnih oddelkov iz vse
Slovenije, Ultrazvočno društvo za projekt Slojenčki, ljubljanska Pediatrična klinika in Univerzitetni klinični center Ljubljana.



Tudi letos bodo donacijo podelili Ultrazvočnemu društvu za projekt Slojenčki, in sicer za nakup dveh aparatov, ki bosta krožila med porodnišnicami in pomagala novorojenčkom z dihalnimi težavami.

Zaradi dobrega namena, neokrnjene narave ter spodbude ljudem vseh generacij k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu dogodek vsako leto podprejo tudi številni vrhunski slovenski športniki – ambasadorji Triglav teka.

V zadnjih letih so se mu pridružili vsi trije bratje Prevc, biatlonca Klemen Bauer in Jakov Fak, deskarja na snegu Rok Marguč in Žan Košir, profesionalni rolkar Timotej Lampe Ignjić, smučarski tekačici Vesna Fabjan in Anamarija Lampič ter mnogi drugi. Kdo bo sodeloval letos, je še skrivnost.

Tekači lahko izbirajo med otroškim tekom Kuža Pazi na 350 in 700 metrov, družinskim tekom na 3,4 kilometra, poslovnim štafetnim tekom trojk na 3 x 3,4 kilometra, tekom na 10 kilometrov in polmaratonom.



Poleg petih tras se obeta pester spremljevalni program. Za otroke tekačev bo organizirano varstvo z animacijo, najmlajši se bodo lahko preizkusili na skakalnici mini Planica, starejše navijače bo na odru ves čas zabaval glasbenik Samuel Lucas z gosti iz sveta športa in zabave.

Letošnja novost je, da so prijave potekale v treh časovnih intervalih. Zgodnje prijave so bile odprte do 30. junija, redne pa so mogoče vse do torka, 20. avgusta. V tem obdob­ju bodo tekači za udeležbo:
– na polmaratonu ali teku na 10 km odšteli 30 evrov,
– na družinskem teku 8 evrov na člana družine,
– na poslovnem teku trojk 60 evrov na ekipo,
– udeležba na otroškem teku Kuža Pazi pa je za najmlajše brezplačna. Prijave bodo mogoče tudi po 20. avgustu, a bodo prijavnine višje.


Tekači se lahko na izbrano preizkušnjo prijavijo na spletni povezavi http://www.triglavtek.si/sl/prijava/prijave.

Komentarji: