Valentinovo razvajanje v Kranjski Gori

Z nagradno akcijo, ki smo jo pripravili v Nedelu, bomo enemu od parov, ki se bodo potegovali za bogato nagrado, omogočili nepozabno doživetje.

Objavljeno
03. februar 2019 09.30
Posodobljeno
03. februar 2019 09.30
Za Valentinovo podarjamo enkratno doživetje v Kranjski Gori. FOTO: Tadej Bernik
K. H.
K. H.
Bliža se valentinovo, dan, ko najdražjim povemo, da jih imamo radi. Čeprav je marsikdo prepričan, da bi moral slehernik svojo naklonjenost in ljubezen partnerju izkazovati vsak dan, nam to nemalokrat spolzi iz misli.

Dan svetega Valentina, ki mu pravijo tudi praznik zaljubljencev, se vse bolj uveljavlja tudi pri nas in je predvsem romantično obarvan. A vedno ni bilo tako. Sprva so ga začeli kristjani obhajati kot liturgično praznovanje imena Valentinus, ki so ga nosili nekateri svetniki. Z njimi so povezane številne mučeniške zgodbe, saj je v časih, ko so Rimljani preganjali kristjane, kar nekaj sv. Valentinov umrlo na 14. februar. Med najbolj znanimi je zgodba o sv. Valentinu, ki so ga zaprli zaradi poročanja vojakov, ki jim oblasti niso dovoljevale zakona, hkrati pa je pomagal kristjanom, ki so jih v tistih časih zatirali. Legenda pravi, da je sv. Valentin med prestajanjem zaporne kazni pozdravil hčer svojega ječarja.

Kako do nagrade
Vsi, ki se želite potegovati za mamljivo nagrado podjetja Hit Alpinea, izpolnite spodnji kupon, ki bo objavljen še v prihodnji številki Nedela, in ga pošljite na naslov Marketing, Delo d. o. o., Dunajska 5, 1509 Ljubljana, s pripisom Valentinovo. Upoštevali bomo kupone, ki bodo prispeli do 14. februarja, ime nagrajenca bomo objavili 16. februarja v Nedelu in 18. februarja na spletni strani www.promo.delo.si/valentinovo, kjer lahko tudi sodelujete v nagradni igri.

 

Ženitev ptičkov


Povezava tega »mučeniškega« dne z zaljubljenci se je zgodila približno tisočletje pozneje, ko je Geoffrey Chaucer, avtor Zgodb iz Canterburyja, praznik sv. Valentina pripisal ženitvi ptičkov. Danes ima po vsem svetu predvsem velik potrošniški predznak, ni pa še nikjer razglašen za uradni praznik. Po vsem sodeč so se britanski ptički v Chaucerjevih časih najraje parili februarja in kmalu si je evropska noblesa, ki ji je bilo mar za naravo, začela v tem času pošiljati ljubezenska sporočilca.

53 %
Američanov načrtuje nakup darila za valentinovo
26
milijard evrov bodo za ta darila porabili samo v ZDA
190
evrov bo v povprečju stalo darilo
62 %
moških jih bo kupilo in 45 % žensk


Še Shakespearova Ofelija se je poimenovala za Hamletovo Valentinovo ljubezen. V stoletjih, ki so sledila, so zaljubljenci vse pogosteje uporabljali 14. februar za izpovedovanje svojih čustev, zelo hitro pa so praznik ljubezni pograbili tudi izdelovalci čokoladnih src, nakita in drobnih darilc, ki naj bi izražala naklonjenost.
 

Enkratno skupno doživetje


A marsikdo verjame, da so ravno skupna doživetja tista, ki ogrejejo ljubezen. V Nedelu smo se tako odločili paru, ki si želi nekaj več, za valentinovo podariti enkratno skupno doživetje v Kranjski Gori. Nagradno igro, v kateri se lahko potegujete za razkošno nagrado, ki jo boste delili z najljubšo osebo, smo pripravili skupaj s podjetjem Hit Alpinea.

Poleg tridnevnega bivanja v hotelu Ramada Resort, ki se pohvali s štirimi zvezdicami in je tik ob smučišču, se bo mogoče po mili volji naužiti kopanja in savnanja, za povrhu si bo lahko ona privoščila masažo stopal, pedikuro in manikuro, zanj bo na voljo klasična masaža. Skupaj bosta nazdravila s kozarcem penine in si dvakrat privoščila kosilo, v kavarni Prisank ju bo čakal osvežilni alpski napitek, v Wellnes centru Vita pa še doživetje, ki so ga poimenovali Čarobno v dvoje in vključuje masažo s toplim zeliščnim oljem iglavcev in sivke ter sladko Julijo in penino za dva v kavarni London.